Μαθητής βρίζει χυδαία την καθηγήτριά του, για να του σβήσει την απουσία… (video)

Must Read

Το πρόβλημα της σχολικής νεολαίας σήμερα ήρθε να αναδείξει το βίντεο, που κυκλοφόρησε στο facebook και έγινε viral σε χρόνο dt, παρότι, όπως αποδείχθηκε, ήταν περσινό και ο μαθητής έχει ήδη τιμωρηθεί. Στο εν λόγω βίντεο, μαθητής ΕΠΑΛ της Θεσσαλονίκης τραμπουκίζει την καθηγήτριά του, προκειμένου να του σβήσει μια απουσία. Φωνάζει, βρίζει, απειλεί… Η τιμωρία του; Μια μέρα αποβολή!

https://www.youtube.com/watch?v=-Nh4UcBha24

Τα περιστατικά τέτοιου τύπου είναι ουκ ολίγα, ενώ τελευταία οι καθηγητές -ιδίως των ΕΠΑΛ- αποκαλούν μεταξύ τους τα παιδιά «θηρία», όχι με απέχθεια ή μίσος, αλλά με πόνο ψυχής… Τα περιστατικά τραμπουκισμού των καθηγητών, αλλά και μπούλινγκ ή σεξουαλικής παρενόχλησης από μαθητές σε συμμαθητές τους δίνουν και παίρνουν, με τις τιμωρίες να έχουν γίνει ιδιαίτερα ελαστικές, εξαιτίας οδηγιών του υπουργείου Παιδείας (όπως ψιθυρίζεται από τους ίδιους τους καθηγητές μέσα στα σχολεία).

Όπως αποκάλυψε στο ethnos.gr, o περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, το περιστατικό σημειώθηκε ακριβώς ένα χρόνο πριν, τον Ιανουάριο του 2019, και ο μαθητής τιμωρήθηκε τότε από το σχολείο για την απρεπή συμπεριφορά του. Ωστόσο, η ύπαρξη του βίντεο γνωστοποιήθηκε στον διευθυντή του σχολείου και αμέσως μετά στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας χθες το βράδυ, όταν και κυκλοφόρησε.

Σήμερα το πρωί, μάλιστα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Κ. Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, απέστειλε στο συγκεκριμένο ΕΠΑΛ ψυχολόγο και Κοινωνιολόγο καθώς και το τριμελές Παρατηρητήριο Διαχείρισης Κρίσεων.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, φαίνεται ότι σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το αντιμετωπίζει σαν να έγινε τώρα. Μάλιστα, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «περιστατικά βίας κάθε μορφής δεν έχουν θέση στα σχολεία μας», σημειώνει ότι «το βίντεο που αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και φέρεται να καταγράφει αδιανόητη συμπεριφορά μαθητή προς καθηγήτρια σχολείου για διαγραφή απουσίας διερευνάται ήδη αρμοδίως ώστε να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα εφόσον επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του».

Κατά τον κ. Κόπτση, εκείνο που διερευνάται είναι ποιος ανήρτησε το βίντεο στο διαδίκτυο και αυτό γίνεται με τη συνδρομή του αστυνομικής διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο βίντεο διακρίνεται ο μαθητής να απευθύνεται χυδαία και με απειλητικό ύφος στην καθηγήτριά του, η οποία τον παρακολουθεί με ψυχραιμία. Μεταξύ άλλων ο μαθητής λέει «Στ’ αρχ@@@α μου και ο διευθυντής, θα μου κλ@@@@ κι ο διευθυντής γ@@ω το σπίτι του. Σβήστη να γ@@ω τον αντίθεό μου! Θα σας κάψω όλους ρε! Θα σε καταστρέψω ρε! Σβήστη να ρε! Εδώ όταν σου μιλάω θα με κοιτάς ρε». Κάποιοι συμμαθητές του διακρίνονται να γελούν την ώρα που εκτυλίσσεται το περιστατικό.

Τι λέει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ

Για καταγεγραμμένες επιθέσεις σε βάρος εκπαιδευτικών, και όχι μόνο λεκτικές έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Το ζήτημα είναι ευρύτερο και μας προβληματίζει πάρα πολύ, διότι θεωρούμε ότι απάδει της ελληνικής πραγματικότητας. Τέτοια γεγονότα δεν πρέπει να γίνονται» πρόσθεσε ο κ. Τσούχλος επισημαίνοντας ότι «μπορεί να υπάρχουν και άλλα γεγονότα που δεν έχουν φτάσει στη δημοσιότητα».

«Δεν είναι απλά και εύκολα τα πράγματα για τους εκπαιδευτικούς όπως πιστεύουν αρκετοί λόγω κοινωνικού αυτοματισμού», κατέληξε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This