Ούτε «δεκάρα τσακιστή» δεν έχουν δει οι κάτοικοι που επλήγησαν από την θεομηνία στη Χαλκιδική

Must Read

«Μας κορόιδεψαν» λένε οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, οι οποίοι μάταια περιμένουν εδώ και έξι μήνες τις αποζημιώσεις, ώστε να ξαναφτιάξουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους.

Γι’ αυτό, λοιπόν, είναι ιδιαίτερα έντονη η δυσαρέσκεια ανάμεσα στους χιλιάδες που επλήγησαν από τη θεομηνία στον Δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής στις 10 Ιουλίου 2019.

Έξι μήνες αργότερα οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση, παρά τις αιτήσεις που έχουν καταθέσει, με φωτογραφίες των ζημιών.

Μάλιστα, καλούνται να υποβάλουν εκ νέου δικαιολογητικά (!), προκειμένου να γίνουν ξανά οι αυτοψίες σε όσα κτίρια έχουν υποστεί ζημιές, παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν γίνει εκατοντάδες έλεγχοι από συνεργεία τόσο του δήμου όσο και της Περιφέρειας.

2.778 αιτήσεις για έλεγχο

Και, ενώ τις προηγούμενες ημέρες οι ενδιαφερόμενοι ανέμεναν τις αποζημιώσεις, έλαβαν ειδοποίηση ότι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση και δικαιολογητικά ώστε να γίνουν νέοι έλεγχοι, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως αποζημιώσεις δεν πρόκειται να λάβουν πριν από το φθινόπωρο!

Δείτε επίσης: Νεκρή ηλικιωμένη από φωτιά στο σπίτι της στο Κιάτο

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μανώλη Καρρά, μετά τη 10η Ιουλίου 2019 ο Δήμος Νέας Προποντίδας δέχτηκε συνολικά 2.778 αιτήσεις για τη διενέργεια ελέγχου και την εκτίμηση των ζημιών. Συγκεκριμένα, δέχτηκε 1.088 αιτήσεις για κύριες κατοικίες, 1.180 για εξοχικές κατοικίες και 510 για αυτοψίες σε επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΦΕΚ) Β. Ελλάδος Ολγα Ζηκοπούλου, οι πολίτες που αναμένουν αυτοψία από αιτήματα που υποβλήθηκαν στον δήμο ή επιθυμούν έλεγχο κτιρίου και έκδοση έκθεσης αυτοψίας ή στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση των ζημιών θα πρέπει να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στη ΔΑΕΦΚ Β. Ελλάδος, η οποία είναι αρμόδια, έως τις 20 Μαρτίου 2020.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This