Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Δήμος Αθηναίων προσλαμβάνει στη Δομή Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο κι ο ΟΑΕΔ ανοίγει αλλού θέσεις εργασίας

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Καλούς μισθούς, που κυμαίνονται από 1.700 έως και 3.500 ευρώ το μήνα, δίνει ο δήμος Αθηναίων σε όσους καταφέρουν να προσληφθούν στην ανοιχτή δομή Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο και Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών Τρίτων Χωρών στον Ελαιώνα.

Για το σκοπό αυτό, η Εταιρεία Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) απηύθυνε τη Δευτέρα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου 40 ατόμων διαφορετικών ειδικοτήτων με τις αποδοχές να ξεκινούν από τα 1.700 ευρώ.

Οι συμβάσεις αφορούν το χρονικό διάστημα έως την 31η Δεκεμβρίου 2020, ενώ υπάρχει η δυνατότητα παράτασής τους εφόσον η ΕΑΤΑ Α.Ε εξακολουθεί να έχει την αρμοδιότητα διαχείρισης του προγράμματος, που χρηματοδοτείται από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Παράλληλα, προκηρύχτηκαν επιπλέον 5 θέσεις για την υλοποίηση του έργου «Πρόγραμμα Στέγασης για Αιτούντες Άσυλο» σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Έως τις 7 Φεβρουαρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διεκδικήσουν μία από τις ακόλουθες θέσεις: (1) Υπεύθυνος Έργου, (1) Συντονιστής Έργου, (1) Οικονομικός Υπεύθυνος, (4) Στελέχη Διοικητικής Υποστήριξης του έργου, (5) Κοινωνικοί Λειτουργοί, (2) Ψυχολόγοι, (5) Τεχνικοί, (3) Συντονιστές δομής, (1) Υπεύθυνος Επικοινωνίας / Ευαισθητοποίησης Κοινότητας, (3) Διοικητικά Στελέχη, (2) Οδηγοί, (12) Διερμηνείς.

Η αμοιβή για κάθε συμβασιούχο, ανά θέση και ειδικότητα, που θα απασχοληθεί για την εκτέλεση του Έργου της Πρόσκλησης, ανέρχεται:

– στο ποσό των 3.500,00 € μηνιαίως, για τη θέση Υπεύθυνου Έργου,

– στο ποσό των 3.000,00 € μηνιαίως, για τη θέση Συντονιστή Έργου,

– στο ποσό των 3.000,00 € μηνιαίως, για τη θέση Οικονομικού Υπεύθυνου,

– στο ποσό των 1.900,00 € μηνιαίως, για τη θέση Στελέχους Λογιστηρίου (Accounting),

– στο ποσό των 1.700,00 € μηνιαίως, για τη θέση Στελέχους Παρακολούθησης Έργου και Διαχείρισης και Ανάλυσης Δεδομένων (Project Reporting – Data Manager),

– στο ποσό των 1.900,00 € μηνιαίως, για τη θέση Στελέχους διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και μισθοδοσίας (HR – Payroll),

– στο ποσό των 1.700,00 € μηνιαίως, για τη θέση Στελέχους παρακολούθησης διαφάνειας διαγωνιστικών διαδικασιών (Transparency Reporting)

– στο ποσό των 1.900,00 € μηνιαίως, για την κάθε θέση Κοινωνικού Λειτουργού του Έργου,

– στο ποσό των 2.000,00 € μηνιαίως, για την κάθε θέση Ψυχολόγου του Έργου,

– στο ποσό των 1.900,00 € μηνιαίως, για την κάθε θέση Τεχνικού,

– στο ποσό των 1.900,00 € μηνιαίως, για την κάθε θέση Συντονιστή δομής,

– στο ποσό των 1.900,00 € μηνιαίως, για την κάθε θέση Οδηγού,

– στο ποσό των 1.700,00 € μηνιαίως, για την κάθε θέση Διερμηνέα.

ΟΑΕΔ: Προγράμματα για 10.000 νέους πτυχιούχους

Νέα προγράμματα για περίπου 10.000 νέους πτυχιούχους με απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα σχεδιάζει ο ΟΑΕΔ, ο διοικητής του οποίου αποκάλυψε πως οι συμβάσεις των 5.500 πτυχιούχων στον δημόσιο τομέα, που λήγουν τον Φεβρουάριο μετά από 12 μήνες, δεν θα ανανεωθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News, οι θέσεις στον ιδιωτικό τομέα θα προκηρυχθούν μέσα στο τρέχον έτος. Μάλιστα, όπως είπε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, υπάρχουν 150.000 άνεργοι Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, «οπότε πρέπει να δοθεί ευκαιρία και σε αυτούς».

Τα νέα προγράμματα για τους νέους πτυχιούχους θα απευθύνονται:

– Σε ανέργους, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2.

– Μακροχρόνια ανέργους, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών μέχρι την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2.

– Ανέργους με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον μιας ημέρας πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2, δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

– Σε ανέργους που θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

«Τρέχουν» 12 προγράμματα για 50.000 ανέργους

Στο μεταξύ, δώδεκα προγράμματα του ΟΑΕΔ δέχονται αιτήσεις ενδιαφέροντος από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολουμένους καθώς και ανέργους, οι οποίοι επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα.

Συνολικά, 50.489 θέσεις των προγραμμάτων παραμένουν αδιάθετες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επωφεληθούν άμεσα με την ένταξή τους στις εν λόγω δράσεις.

Μεταξύ των κυριότερων προγραμμάτων, που παραμένουν ανοιχτά είναι τα εξής:

1. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης και παραγωγικής δραστηριότητας με 5.187 κενές θέσεις

2. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα με 2.129 κενές θέσεις

3. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό έως 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας άνω των 45 ετών, με 4.024 κενές θέσεις

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ