Ο «βασιλιάς του real estate» ετοιμάζεται να… μετακομίσει στη βίλα-υπερπαραγωγή του Λυμπέρη στη Μύκονο!

Must Read

Η βίλα-υπερπαραγωγή των 900 τ.μ. στη Μύκονο, που κάποτε αποτελούσε το… καταφύγιο του ζεύγους Λυμπέρη, ανήκει, πλέον, στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου, ο οποίος είναι γνωστός και ως «ο βασιλιάς του real estate»!

«Σεισμός» στο κοσμοπολίτικο νησί των ανέμων, αλλά και στους κοσμικούς – εφοπλιστικούς κύκλους, καθώς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», η εκπληκτική βίλα του Αντώνη και της Ελενας Λυμπέρη πέρασε στα χέρια του εφοπλιστή και «βασιλιά του real estate» Γιώργου Προκοπίου, αντί αρκετών εκατομμυρίων ευρώ!

ΒΙΛΑ ΠΡΩΗΝ ΛΥΜΠΕΡΗ ΜΥΚΟΝΟΣ
η περίφημη βίλα

Η είδηση αναφορικά με τον νέο ιδιοκτήτη της glam κατοικίας, έχει αρχίζει να… ψιθυρίζεται στα μεσιτικά γραφεία της κοσμοπολίτικης Μυκόνου!

Έτσι, εκτός από τη βίλα τους στην Κηφισιά, που βγαίνει στο σφυρί, το άλλοτε glamorous ζεύγος των lifestyle εντύπων, Αντώνης και Ελενας Λυμπέρη, έχασαν μέσω πλειστηριασμού και την πολυτελέστατη εξοχική τους κατοικία στη Μύκονο, η οποία πέρασε στα χέρια του δισεκατομμυριούχου εφοπλιστή, που, πλέον, κρατά στα χέρια του τα κλειδιά της πολυτελέστατης βίλας των 900 τετραγωνικών μέτρων!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΣΥΖΥΓΟΣ
Ο Γιώργος Προκοπίου με τη σύζυγο του, Αλεξάνδρα

Ο παγκοσμίως ισχυρός εφοπλιστής, πρόεδρος της Dynacom LNG Partners, με στόλο 60 τάνκερ, επενδύει με μεγάλη επιτυχία και στον τομέα των ακινήτων, καθώς αγοράζει σπίτια-φιλέτα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εκτός από την Αθήνα, τη Βουλιαγμένη και το Λαγονήσι, ο low-profile άνδρας της ναυτιλίας διαθέτει, μεταξύ άλλων, οικία στο One Hyde Park του Knightsbridge, το… ακριβότερο κτιριακό συγκρότημα στο Λονδίνο!

ΛΟΝΔΙΝΟ ONE HYDE PARK
One Hyde Park

Στο παρελθόν, μάλιστα, δεν δίστασε να «μονομαχήσει» με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για την αγορά της περίφημης Villa Christina, στο Portofino, το πανέμορφο θέρετρο της Ιταλικής Ριβιέρα.

Σε περιοχή-φιλέτο με πανομαρική θέα

Πλέον, το καινούργιο απόκτημά του είναι η βίλα Λυμπέρη στην περιοχή Τούρλος της Μυκόνου, με την πανέμορφη θέα στο λιμάνι. Το πολυσυζητημένο ακίνητο στην περιοχή-φιλέτο του νησιού, υπήρξε από το 2015 δεσμευμένο από την ανεξάρτητη αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, αλλά και υποθηκευμένο σε τρεις τράπεζες.

Σύμφωνα με παλαιότερα ρεπορτάζ στα media, τo ακίνητο Λυμπέρη έβγαινε σε πλειστηριασμό από τη Eurobank, καθώς ήταν υποθηκευμένο για το ποσό των 4.000.000 ευρώ, αλλά υπήρχε και προσημείωση τόσο από την Εμπορική (2.400.000 ευρώ) όσο και την Τράπεζα Κύπρου, για το ποσό των 5.500.000 ευρώ. Καθώς η Εμπορική Τράπεζα και η Τράπεζα Κύπρου έχουν συγχωνευτεί με την Alpha και την Πειραιώς, οι διεκδικήσεις έγιναν από τις συγκεκριμένες τράπεζες.

Στη συνέχεια, με δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σύρου στις 3 Ιουνίου του 2019, η αξία του ακινήτου ορίστηκε στα 6.501.176 ευρώ, αναγνωρίζοντας ότι είναι σε άριστη κατάσταση και έχουν γίνει παρεμβάσεις σε σχέση με την αρχική εκτίμηση, που ανέβασαν κατά πολύ την τιμή του.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΕΛΕΝΑ ΛΥΜΠΕΡΗ
Αντώνης και Ελενα Λυμπέρη

Οι ιδιοκτήτες της προσπαθούσαν, τα χρόνια της κρίσης, να κρατήσουν «με νύχια και με δόντια» το μυκονιάτικο «καταφύγιό» τους, όπως αρέσκονταν να αποκαλούν τη μινιμαλιστικής αρχιτεκτονικής βίλα, που δεσπόζει στο ύψωμα της θέσης Τούρλος, με την πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, τα υπόγεια γκαράζ και την πανοραμική θέα.

Κι αυτό, γιατί από τη μία δεν βρισκόταν πλειοδότης για να «χτυπήσει» το ακίνητο σε αυτά τα ποσά, και από την άλλη κάθε καλοκαίρι εξασφάλιζαν από τη βίλα υψηλά έσοδα, καθώς τη νοίκιαζαν σε πλούσιους και διάσημους παραθεριστές του νησιού, μεταξύ των οποίων οι σχεδιαστές Dean & Dan Caten, γνωστότεροι ως «Dsquared2».

Διαβάστε επίσης: Αντιδράσεις με κινητοποιήσεις στην μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο!

Το ακίνητο του άλλοτε ισχυρού εκδότη των ιλουστρασιόν περιοδικών, αποτελούσε σταθερή αξία στο χρηματιστήριο του εγχώριου real estate και ήταν σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα αγοραζόταν σε δημοπρασία αντί αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Σε ύφος και χαρακτήρα της κλασικής αρχιτεκτονικής που κυριαρχεί στα νησιά των Κυκλάδων, η ντιζαϊνάτη βίλα, διακοσμημένη με το γούστο της Ελενας Μακρή-Λυμπέρη, διακρίνεται για τις καθαρές γεωμετρικές γραμμές και τα φυσικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την ανέγερσή της, από βότσαλο, πέτρα και ακατέργαστο ξύλο, και θεωρείτο ένα από τα ωραιότερα σπίτια του νησιού.

Σύμφωνα με την έκθεση του πλειστηριασμού, η βίλα αποτελείται από δύο ανεξάρτητες οικοδομές, συνολικού εμβαδού 883 τ.μ.: «Η Α’ οικοδομή αποτελούμενη από ισόγειο που χρησιμεύει ως χώρος υποδοχής και έναν όροφο που χρησιμοποιείται ως υπνοδωμάτιο. Η Β’ ισόγεια οικοδομή που χρησιμεύει για ξενώνες, μηχανοστάσιο, πισίνα και δεξαμενή. Συγκεκριμένα, γκαράζ στεγασμένο και κλειστό, κτίριο όπου υπάρχει γεννήτρια, μια δεξαμενή νερού και μια πισίνα, συνολικού εμβαδού 1.165 τ.μ. κατασκευής του 2005».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This