Σε συναγερμό και τεράστια κινητοποίηση έχουν τεθεί οι αστυνομικές αρχές εξαιτίας ενός μέιλ που έφτασε νωρίς σήμερα το πρωί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
https://exchange.glomex.com/video/v-d4xuw6acj0xt?integrationId=40599w17mbz7o7uw
Το μήνυμα ήταν γραμμένο στην αγγλική γλώσσα και ανέφερε ότι έχουν τοποθετηθεί βόμβες οι οποίες θα εκραγούν σε τέσσερα σημεία και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο ΚΑΤ, στην οδό Κυρίλλου Λουκάρεως, όπου βρίσκεται το Εφετείο στο Μετρό Συντάγματος και στην κόκκινη γραμμή του Μετρό. Δεν δινόταν κάποια προθεσμία σχετικά με το πότε θα γίνουν οι εκρήξεις.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον αποστολέα οι βόμβες ήταν «φορτωμένες» με δύο κιλά εκρηκτικά.
https://exchange.glomex.com/video/v-d4xurjrcuqbt?integrationId=40599w17mbz7o7uw
Στα σημεία που υποδείκνυε το μέιλ έσπευσαν άμεσα κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.
Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κάτι ύποπτο.
Ωστόσο έχει εκκενωθεί το Εφετείο και το ΚΑΤ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία δεν εντοπίστηκε βόμβα μετά την έρευνα στο νοσοκομείο.
Παράλληλα, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας νωρίτερα οι συρμοί στη Γραμμή 2 του Μετρό διέρχονται από τον σταθμό Σύνταγμα προσωρινά χωρίς στάση. Ο σταθμός παραμένει ανοιχτός και οι συρμοί στη Γραμμή 3 πραγματοποιούν κανονικά στάσεις.
Πλέον η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.
https://exchange.glomex.com/video/v-d4xu5nbzyn2x?integrationId=40599w17mbz7o7uw