Άνοιγμα για νέους στον αγροτικό τομέα δημιουργεί το σύμφωνο του ΑΠΘ με πανεπιστήμιο του New Jersey

Must Read

Ευκαιρίες απασχόλησης νέων στον αγροδιατροφικό τομέα δημιουργούνται στη βόρεια Ελλάδα μετά την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του κρατικού πανεπιστημίου του Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ (Rutgers University – New Brunswick) στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά / New Agriculture for a New Generation», το οποίο υλοποιεί το κρατικό πανεπιστήμιο του Νιου Τζέρσι, με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Δείτε επίσης: Έτσι θα είναι οι νέες ταυτότητες – Aπαντήσεις στις ερωτήσεις περί χρώματος, κόστους, διαφάνειας

Το σύμφωνο υπέγραψαν εκ μέρους του ΑΠΘ ο πρύτανής του, καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, και εκ μέρους του κρατικού πανεπιστημίου του Νιου Τζέρσϊ ο δρ Robert M. Goodman, επικεφαλής ερευνητής του προγράμματος. Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργηθούν ευκαιρίες απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα.

Στο σύμφωνο συνεργασίας προβλέπονται, μεταξύ άλλων, η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας των σχολών του ΑΠΘ για τη δημιουργία συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα αγροδιατροφής και ανάπτυξης, κοινές δράσεις που αφορούν την εκπόνηση εξειδικευμένων μελετών, τη διοργάνωση σεμιναρίων και διασκέψεων, η υλοποίηση κοινών έργων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την περαιτέρω κατάρτιση του προσωπικού των επιχειρήσεων γεωργικών προϊόντων διατροφής και των παραγωγών, καθώς και η δημιουργία προγραμμάτων εξ αποστάσεως μάθησης και η υλοποίηση θερινών σχολείων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This