Το «βρόμικο παιχνίδι» των ΜΚΟ και ο τουρκικός δάκτυλος δήθεν αλληλέγγυων

Must Read

Σχέδιο εξέγερσης μεταναστών και προσφύγων, με επίκεντρο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, οργανωμένο και συντονισμένο από ύποπτες μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), που διατηρούν παρακλάδια στην Τουρκία ή… δραστηριοποιούνται ταυτόχρονα και υπόγεια και στις δύο όχθες του Αιγαίου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την κυβέρνηση να προβληματίζεται -αν και με μεγάλη καθυστέρηση-σφόδρα.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το μπαράζ στοχοποίησης των ΜΚΟ από σειρά κυβερνητικών στελεχών για τα βίαια επεισόδια στα νησιά, τα οποία βρίσκονται στο παρά ένα της κήρυξής τους σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης, αν και προς το παρόν το απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Η δράση πολλών ΜΚΟ, που αρνούνται να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα αρμόδια υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Μετανάστευσης-Ασύλου, συνεπώς και να ελεγχθούν, στάθηκε η αφορμή μαζί με τα επεισόδια στη Λέσβο για να θεωρήσει η κυβέρνηση πως υπάρχει κίνδυνος να τεθεί η κατάσταση εκτός ελέγχου.

Δείτε επίσης: Η κυβέρνηση «φακελώνει» τις MKO υποχρεώνοντάς τους να βάζουν… ονοματεπώνυμο

Είναι γνωστό, άλλωστε, πως πολλές ΜΚΟ όχι μόνο έχουν παρακλάδια στην Τουρκία, όχι μόνο καθοδηγούνται από συγκεκριμένα συμφέροντα (βλέπε ίδρυμα Σόρος), όχι μόνο στέλνουν τους μετανάστες από τα τουρκικά παράλια και οι ίδιες τούς παραλαμβάνουν στα ελληνικά νησιά, αλλά έχουν συμφέρον να μετατρέψουν την Ελλάδα σε «αποικία» μεταναστών και προσφύγων, για να γεμίσουν τα ταμεία τους και οι εγκέφαλοί τους να εξελιχθούν σε ένα βρόμικο σύστημα.

Μεγάλες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση έχει η κυβέρνηση, που εδώ και μήνες δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη… ρίζα του. Εγκληματικές, όμως, είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που άνοιξε τις πύλες σε κάθε λογής ΜΚΟ, τους επέτρεψε την ασυδοσία, τους έδωσε υπερεξουσίες και τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε να καλύψουμε τα περίεργα και ανθελληνικά παιχνίδια τους.

Κυβερνητική πηγή επισήμανε στην εφημερίδα «δημοκρατία» πως κάποιες ΜΚΟ «ζουν από το Μεταναστευτικό, κερδίζουν πολλά χρήματα» και τόνισε ταυτόχρονα τη σύνδεσή τους με την Τουρκία και τους εκβιασμούς τους προς την Ελλάδα.

«Παραλάβαμε αυτό το άθλιο κύκλωμα συμφερόντων. Δίκτυο σκοτεινών ΜΚΟ που ποτέ δεν ελέχθησαν και δήθεν αλληλέγγυων. Διάχυτο δίκτυο μαύρων συμφερόντων. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να το σπάσει μέσα σε έξι μήνες, και δεν σπάει ακόμη, είναι βαθύ και σκοτεινό» είπε χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας στον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Λίγες ώρες πριν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μίλησε για υποκίνηση των επεισοδίων στη Λέσβο από ΜΚΟ, η οποία, όπως είπε, διερευνάται. Το ίδιο είχε καταγγείλει και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, κι αυτός ήταν ο λόγος που με την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες συστήνεται μητρώο ΜΚΟ. Η κυβέρνηση θεωρεί αυτό το μέτρο ακόμη μία κίνηση για τον έλεγχο της ύποπτης και ενδεχομένως παράνομης δράσης των ΜΚΟ.

To «κόλπο» με τις ενοικιάσεις ακινήτων

Το βρόμικο παιχνίδι των ΜΚΟ με τα ακίνητα (τουλάχιστον) στη Θεσσαλονίκη φέρνει στο φως επαγγελματίας του χώρου.

Συγκεκριμένα, ο μεσίτης Βασίλης Κοντέλης, σε παρέμβασή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus, χαρακτήρισε «τραγική» την κατάσταση που επικρατεί στις ενοικιάσεις σπιτιών όσον αφορά τη φιλοξενία αλλοδαπών. Μάλιστα, ουσιαστικά αποκάλυψε ότι για τα ξενοίκιαστα σπίτια γίνεται πλειοδοτικός διαγωνισμός μεταξύ των ΜΚΟ, οι οποίες εκμεταλλεύονται και την ανάγκη των ιδιοκτητών για κάποια ευρώ παραπάνω.

«Μόλις ανεβάζουμε κάτι στο ίντερνετ, σου λένε “εσύ το νοικιάζεις 300 ευρώ, θα το νοικιάσουμε 500 ευρώ, θα βάλουμε οκτώ άτομα ή έστω έξι”. Αναρωτιέμαι όλα αυτά τα χρήματα ποιος τα διαθέτει…» είπε ο κ. Κοντέλης και συμπλήρωσε ότι κατά τη γνώμη του έχουν αποθρασυνθεί όλοι αυτοί που ασχολούνται με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

«Τεράστιο είναι το ποσοστό ακινήτων που έχουν ενοικιαστεί μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και σε σπίτια που δεν πάει το μυαλό σου – φοιτητικά, πλήρως επιπλωμένα» τόνισε.

«Ερχονται 15 ΜΚΟ και κάνουν “δημοπρασία” ποιος θα το πρωτοπάρει. Αν δεν μπορεί να πουληθεί ένα σπίτι, ακόμη και αν είναι ρημάδι, λένε ”θα το νοικιάσουμε με 600-700 ευρώ”» συμπλήρωσε ο κ. Κοντέλης, ενώ, αναφορικά με τη στάση των ιδιοκτητών ακινήτων, γνωστοποίησε ότι σε κάποιες περιπτώσεις ανταποκρίνονται.

Αυτό γίνεται γιατί από οικονομικής πλευράς τα πράγματα είναι τραγικά για κάποιους ιδιοκτήτες, που δεν έχουν ενοικιαστές και οδηγούνται στη λύση παραχώρησης του σπιτιού σε ΜΚΟ για να έχουν κάποια περισσότερα χρήματα από αυτά που επιδιώκουν να πάρουν. Ο κ. Κοντέλης χαρακτήρισε «τρελό» αυτό που συμβαίνει, επισημαίνοντας ότι όλοι οι μεσίτες της Θεσσαλονίκης έχουν την ίδια άποψη.

Ψηφίστηκε η τροπολογία, που θα αποκαλύψει τις ΜΚΟ

Στο μεταξύ, ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία η τροπολογία για τον έλεγχο των ΜΚΟ και την θεσμοθέτηση ειδικής επιχορήγησης σε δήμους με δομές φιλοξενίας, η οποία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της πολιτικής προστασίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών», ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν.

Η νέα ρύθμιση προβλέπει μεταξύ άλλων:
Σύσταση Μητρώου μελών και εργαζομένων στις ΜΚΟ,
θεσμοθέτηση ειδικής επιχορήγησης προς τους δήμους στα όρια των οποίων λειτουργούν δομές φιλοξενίας προσφύγων,
επαναπροσδιορισμό των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Συντονιστή για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστατευτικού προβλήματος.

Κουμουτσάκος: «Υπήρξαν ΜΚΟ-βδέλλες»

Στο μεταξύ, επί του θέματος σήμερα το πρωί ο Γιώργος Κουμουτσάκος ήταν τόσο καυστικός όσο και πραγματιστής, εφόσον έθεσε επιτέλους το θέμα στη σωστή του βάση. Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 έκανε λόγο για «δίκτυο συμφερόντων που απέκτησε ρίζες επί 5 χρόνια πάνω στη διαχείριση της δυστυχίας», ενώ έκρινε πως υπάρχει χρονική σύμπτωση στην πρόθεση να μπει τάξη στις ΜΚΟ και στην «εξέγερση» στη Μυτιλήνη.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος έδωσε διευκρινίσεις για τις καταγγελίες που έκανε από το βήμα της Βουλής σχετικά με «μαύρο κύκλωμα» ΜΚΟ, γιατρών και δικηγόρων όσον αφορά το μεταναστευτικό.

Όπως εξήγησε «τα χρόνια της μεγάλης κρίσης του μεταναστευτικού (2015-2016) μπήκαν χρήματα στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση», που δεν πήγαν σε κυβερνήσεις αλλά σε ΜΚΟ.

«Διαμορφώθηκε ένας “γαλαξίας” ΜΚΟ: άλλων πραγματικά σοβαρών, που είχαν πορεία δοκιμασμένη, αλλά και άλλων, που φτιάχτηκαν εν μια νυκτί αποσκοπώντας να κερδίσουν από τα κονδύλια της ΕΕ», πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Υπάρχουν ΜΚΟ που στήθηκαν ευκαιριακά για να βγάλουν χρήματα» πρόσθεσε και περιέγραψε: «όταν φτάνει μια λέμβος σε βραχώδη ακτή της Μυτιλήνης, την παρατηρεί το Λιμενικό και όταν πάει βρίσκει 3-4 ανθρώπους με κίτρινα και πορτοκαλί γιλέκα τους οποίους ρωτάει “τι κάνετε εδώ;” και η απάντηση που παίρνει είναι “καθαρίζουμε την ακτή”, καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για να είμαστε επιφυλακτικοί για τον “γαλαξία” συμφερόντων».

«Δεν βάζω “Χ” στο σύνολο των ΜΚΟ, αλλά υπάρχουν γκρίζες και σκοτεινές ανάμεσά τους» διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την μεταναστευτική πολιτική.

«Όταν αναλάβαμε την κυβέρνηση είχε διαμορφωθεί γύρω από το μεταναστευτικό ένα δίκτυο συμφερόντων, που μεγάλωνε λόγω της μεγάλης επιβράδυνσης της αναποτελεσματικής διαδικασίας αιτήσεων ασύλου. Αυτό οδηγούσε στο 80% των αιτούντων να χαρακτηρίζονται ευάλωτοι. Στο δίκτυο αυτό εμπλέκονται γιατροί, δικηγόροι, ΜΚΟ. Όλο αυτό το δίκτυο απέκτησε ρίζες συμφερόντων επί 5 χρόνια πάνω στη διαχείριση της δυστυχίας των ανθρώπων που έρχονταν στη χώρα» συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Όπως τόνισε «το δίκτυο συμφερόντων, που λειτουργούσε ως βδέλλες, το βρήκαμε πολύ καλά εγκατεστημένο».

«Πρέπει να μπει φως στις σκοτεινές ρίζες του δικτύου συμφερόντων, που δεν έχει καμιά σχέση με την ορθή διεκπεραίωση του μεταναστευτικού» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο υποκίνησης των επεισοδίων στη Μόρια τα προηγούμενα 24ωρα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος παρατήρησε ότι «υπάρχει μια χρονική σύμπτωση της διακηρυγμένης βούλησης να μπει τάξη σε αυτό το σκοτεινό δίκτυο και της εξέγερσης που έγιναν στη Μυτιλήνη. Δεν λέω ότι σε δύσκολες καταστάσεις δεν αναπτύσσονται αιτίες που οδηγούν σε αυτές τις εικόνες, αλλά δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς τη χρονική σύμπτωση».

Δείτε επίσης: Και η κυβέρνηση αγρόν ηγόραζε: «Δεν είναι και εκτάκτου ανάγκης η κατάσταση στη Λέσβο»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This