Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Βαριά ποινή 50.000 ευρώ στη νοσηλεύτρια με το πλαστό πτυχίο

Μάχη νομικών επιχειρημάτων για το ποσό που καλείται να καταβάλει νοσηλεύτρια, η οποία είχε προσκομίσει πλαστό πτυχίο για να προσληφθεί, δόθηκε χθες στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Μετά την αποκάλυψη για το πλαστό έγγραφο, το Δημόσιο με καταλογιστική πράξη τής ζητεί να επιστρέψει 50.000 ευρώ για τις αποδοχές που είχε λάβει κατά τη διάρκεια των 17 ετών που εργάστηκε.

Μάλιστα, αρχικά, το ποσό που της είχε καταλογιστεί άγγιζε τις 179.000 ευρώ, αλλά εν συνεχεία το Ελληνικό Δημόσιο μείωσε τις απαιτήσεις του κατά 129.000 ευρώ. Η ίδια προσέφυγε στο Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο ζητώντας να ακυρωθεί η καταλογιστική πράξη, ενώ η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα, αναμένεται να αποτελέσει πιλότο και για άλλες αντίστοιχες υποθέσεις. Πάντως, κατά τη συζήτηση, ο επίτροπος Επικρατείας του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου Αντώνιος Νικητάκης ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση ακύρωσης, επισημαίνοντας ότι ορθά ερμηνεύτηκε η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και της έγινε ο καταλογισμός των αποδοχών 17 ετών.

Αντίστοιχα ο συνήγορος του Δημοσίου υποστήριξε πως η ίδια η νοσηλεύτρια προκάλεσε τον παράνομο διορισμό της και, κατά συνέπεια, σωστά έγινε ο επίμαχος καταλογισμός. Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της νοσηλεύτριας τόνισε πως η πλαστογραφία ανάγεται στο ότι ο απολυτήριος βαθμός από «14,33» έγινε «20», χωρίς αυτό να επηρεάσει τους συνυποψηφίους της, και υποστήριξε πως, αν η νοσηλεύτρια επιστρέψει τα χρήματα, τότε το Δημόσιο, που επί 17 έτη απολάμβανε την παροχή εργασίας της, «μετατρέπεται σε παράνομο εργοδότη».

Δείτε επίσης: Όλη η γη θα μιλάει ελληνικά σε τρεις ημέρες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ