Ο σύνδεσμος των εργοληπτών ζητά ακύρωση διαγωνισμού και καταγγέλλει τον Μπακογιάννη

Must Read

«Φωτογραφικούς και απαράδεκτους όρους συμμετοχής» προβλέπει η διακήρυξη του διαγωνισμού για τη συντήρηση και ανάπλαση πλατειών, πεζοδρομίων και άλλων κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Αθηναίων, προϋπολογισμού 30.050.000 ευρώ, σύμφωνα με τη διοίκηση του εργοληπτικού συνδέσμου ΣΑΤΕ.

Σε επιστολή του ΣΑΤΕ προς τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη αναφέρεται: «Η συγκεκριμένη διακήρυξη περιλαμβάνει τρεις σελίδες περίπου πρόσθετους όρους που είναι αδύνατον συνολικά να τους πληρούν πάνω από δύο ή τρεις ελληνικές εταιρίες». Κατά τη διοίκηση του ΣΑΤΕ, με τους συγκεκριμένους όρους «δεν διασφαλίζεται ούτε ο επαρκής ανταγωνισμός ούτε το όφελος του Δημοσίου ούτε εν τέλει η επίφαση, τουλάχιστον, της νομιμότητας». Στον ΣΑΤΕ ζητούν την άμεση ακύρωση της συγκεκριμένης διακήρυξης.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του εργοληπτικού συνδέσμου για τη συμμετοχή στον μεγάλο διαγωνισμό του Δήμου Αθηναίων απαιτείται οι υποψήφιοι «να είναι κερδοφόροι για έκαστη εκ των τριών (3) δημοσιευμένων οικονομικών χρήσεων για τα έτη 2016, 2017, 2018». Ζητείται, επίσης, να έχουν μέσο ετήσιο κύκλο εργασιών για τις τελευταίες χρήσεις που να είναι ίσος ή ανώτερος του 50% του προϋπολογισμού, δηλαδή να κινείται σε επίπεδα άνω των 15.000.000 ευρώ. Μάλιστα, σε περίπτωση κοινοπραξίας, η συγκεκριμένη απαίτηση «οφείλει να καλύπτεται αθροιστικά από όλα τα μέλη» της κοινοπραξίας. 

Απαιτείται, επίσης, να έχουν κατά την τελευταία χρήση με δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία, δηλαδή το 2018, ίδια κεφάλαια άνω των 10.000.000 ευρώ, ενώ ο λόγος ίδιων κεφαλαίων προς σύνολο υποχρεώσεων να είναι μεγαλύτερος του 1,1 για την ίδια χρήση. 

Δείτε επίσης: Κρήτη: Ο βοσκός έπιασε τους… λύκους μέσω GPS σε πρόβατο

Η διακήρυξη απαιτεί, επίσης, να διαθέτουν οι υποψήφιοι συγκεκριμένο αριθμό στελεχών, με συγκεκριμένη εμπειρία. Για παράδειγμα, απαιτείται να διαθέτουν επτά με ειδικότητα γεωπόνου με εμπειρία τουλάχιστον πέντε ετών, δύο άτομα με ειδικότητα δασολόγου με εμπειρία τουλάχιστον πέντε ετών, αλλά και τουλάχιστον τρία άτομα «τα οποία θα έχουν στην κατοχή τους δίπλωμα ασφαλούς εργασίας σε ύψη στη δενδροκομία» που να καλύπτει συγκεκριμένες απαιτήσεις. 

Προβλέπεται ακόμα πως οι υποψήφιοι πρέπει κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας να έχουν εκτελέσει συμβάσεις συναφούς αντικειμένου (συντήρηση και διαμόρφωση πρασίνου, εγκατάσταση δικτύων άρδευσης, συντήρηση και εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού, κ.ά.) συνολικού ύψους ίσου με το 30% του προϋπολογισμού, δηλαδή ύψους κοντά στα 10.000.000 ευρώ. 

Ζητείται, επίσης, συγκεκριμένο είδος μηχανολογικού εξοπλισμού, όπως τρία ανυψωτικά – καλαθοφόρα οχήματα, ένα φορτηγό με αρπάγη για τη φόρτωση κ.ά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This