Στην Ελλάδα οι δυο Έλληνες από την Ουχάν – Σε εθελούσια καραντίνα στο «Σωτηρία»

Must Read

Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι δύο Έλληνες υπήκοοι, από την Ουχάν της Κίνας, σύμφωνα με ενημέρωση και του υπουργείου Εξωτερικών.

«Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, κατέστη δυνατός ο επαναπατρισμός δύο Ελλήνων από την Κίνα», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών με σχετική ανάρτησή του στο twitter. «Ευχαριστούμε τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιταλία για την υποστήριξή τους για την ασφαλή επιστροφή τους».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, όλο το προηγούμενο διάστημα το υπουργείο Εξωτερικών βρισκόταν σε στενό συντονισμό με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας, καθώς και με τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με τον επαναπατρισμό των δύο αυτών Ελλήνων, οι οποίοι βρίσκονταν σε περιοχές της Κίνας που τελούν υπό καραντίνα λόγω των κορωνοϊού.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στον Ευαγγελισμό – Άντρας εντοπίστηκε νεκρός στον ακάλυπτο

Οι δύο Έλληνες πολίτες δεν παρουσιάζουν καμία συμπτωματολογία, παρ’ όλα αυτά μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής, και θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This