Δριμύ «κατηγορώ» της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων στο πρόσωπο του Ιερώνυμου ελέω Θρησκευτικών

Must Read

Μέτωπο με την Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων (ΠΕΘ), μια ισχυρή ομάδα πίεσης, την οποία χρησιμοποίησε -κατά κάποιους άλλους την εκμεταλλεύτηκε- με μεγάλη μαεστρία στον «πόλεμο» που είχε ανοίξει με τον Νίκο Φίλη, με αφορμή το μάθημα των Θρησκευτικών, άνοιξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Την έντονη ενόχληση των θεολόγων που εκπροσωπεί εξέφρασε το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΘ, με αφορμή όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην εκδήλωση της περασμένης εβδομάδας στη Μονή Πεντέλης για τον Ιερό Φώτιο.

Αυτό που φαίνεται να προκαλεί τη δυσφορία των θεολόγων είναι η αλλαγή στάσης που φαίνεται να κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έναντι της ΠΕΘ, αλλά και το διαφαινόμενο «αλληθώρισμα» του κ. Ιερωνύμου προς τον «ΚΑΙΡΟ» (η έτερη συνδικαλιστική ένωση των θεολόγων καθηγητών), κυρίως όμως η μάλλον παρελκυστική τακτική που συνεχίζει να ακολουθεί ο Αρχιεπίσκοπος για το ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών στο σχολείο. Με τίτλο «Ερωτήματα προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο», η Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων εξέδωσε μια μακροσκελή ανακοίνωση με αιχμές για όσα είπε ο κ. Ιερώνυμος στην επίμαχη εκδήλωση, αλλά και για όσα έχει ή μάλλον δεν έχει πράξει για τη θρησκευτική εκπαίδευση.

Δείτε επίσης: Λεωφορείο έπεσε πάνω σε στάση στη Γλυφάδα

Οι θεολόγοι της ΠΕΘ εκφράζουν τη δυσφορία τους για όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος, κυρίως για φράσεις όπως ότι «είμαστε κολλημένοι στο παρελθόν». Επίσης, για το «άδειασμα» στους θεολόγους ότι δήθεν δεν ξέρουν τι θέλουν οι γονείς για τα παιδιά τους σε ό,τι αφορά τα Θρησκευτικά, παρότι, σύμφωνα με την ΠΕΘ, η Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων ενημέρωσε, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, τον Αρχιεπίσκοπο για τα αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών ότι οι γονείς για τα παιδιά τους θέλουν τον ορθόδοξο χριστιανικό προσανατολισμό του μαθήματος των Θρησκευτικών και την ανάπτυξη της θρησκευτικής τους συνείδησης και ταυτότητας, στη βάση του ορθόδοξου χριστιανικού τους βαπτίσματος.

Τέλος, η Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων εμμέσως πλην σαφώς εγκαλεί τη διοίκηση της Εκκλησίας ότι ολιγωρεί για το μάθημα των Θρησκευτικών και δεν πιέζει το υπουργείο Παιδείας να συγγραφούν νέα προγράμματα σπουδών στην κατεύθυνση και στον προσανατολισμό της ορθόδοξης χριστιανικής διδασκαλίας, όπως προβλέπει και η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This