«Έξωση» στις ΜΚΟ που δεν ανήκουν στο νέο Μητρώο – Κακούργημα η διευκόλυνση διακινήσεων

Must Read

Συνεχίζει να προσπαθεί να υπερασπιστεί την απόφαση-αιφνιδιασμό των τοπικών κοινωνιών για τις επιτάξεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας για «την περίοδο των λύσεων αντί των διαπιστώσεων».

Την ίδια στιγμή, πάντως, κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να υπερασπιστούν το κυβερνητικό σχέδιο στο Μεταναστευτικό, αναδεικνύοντας τις υπόλοιπες πλευρές του.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης διευκρίνισε την πολιτική του υπουργείου έναντι των μη κυβερνητικών οργανώσεων, διευκρινίζοντας ότι, όσες από τις ΜΚΟ δεν έχουν πιστοποίηση από το νέο Μητρώο «δεν θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης ούτε στις δομές ούτε στις δημόσιες υπηρεσίες», επιχειρώντας, με αυτόν τον τρόπο, να μην επαναληφθεί το φιάσκο του Μητρώου που είχε επιχειρήσει να δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και στο οποίο είχαν εγγραφεί μόνο κάποιες δεκάδες από τις εκατοντάδες ΜΚΟ που λειτουργούν στην επικράτεια.

Κακούργημα η διευκόλυνση παράνομων εισόδων

Επανέρχεται και το ζήτημα της δράσης κάποιων ΜΚΟ, καθώς, όπως ανέφερε ο κ. Μηταράκης, έχουν δοθεί σαφείς εντολές στην ΕΛ.ΑΣ. όποιος συλληφθεί να διευκολύνει παράνομες εισόδους στη χώρα να προφυλακίζεται, καθώς θεωρείται πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα. «Γιατί όποιος στηρίζει διακινητές, είναι ο ίδιος διακινητής», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Οι νησιώτες βροντοφωνάζουν στην Αθήνα: «Όχι άλλη Μόρια»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι το Λιμενικό Σώμα ενισχύεται τόσο με μέσα όσο και με προσωπικό. Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως η κυβέρνηση αποφάσισε να συντονίσει δυνάμεις, εμπλέκοντας ενεργά και τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας, με τον Ενιαίο Φορέα Επιτήρησης Συνόρων.

Μιλώντας για το πλωτό φράγμα, τόνισε ότι πρόκειται για ένα πιλοτικό μέτρο φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων της πατρίδας μας. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να προσθέσει ότι η Τουρκία δεν συμμορφώνεται με το κοινό ανακοινωθέν με την Ε.Ε. για το Μεταναστευτικό, που την υποχρεώνει να περιορίζει τις ροές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This