Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Η (υψηλή) ρύπανση της Αθήνας καθίζει την Ελλάδα στο σκαμνί του Ευρωδικαστηρίου

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ένα βήμα πριν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο βρίσκεται η χώρα μας, καθώς καμία κυβέρνηση δεν φρόντισε να λάβει μέτρα για την προστασία των κατοίκων της Αθήνας από την υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να φαίνεται πως δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις των κοινοτικών οδηγιών.

Την Τετάρτη 12/2 έγινε γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της οδηγίας 2008/50/ΕΚ για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα και καθαρότερο αέρα για την Ευρώπη.

Στην ανακοίνωση της Κομισιόν αναφέρεται ότι «το εθνικό σύστημα θα πρέπει να εξασφαλίζει αξιόπιστες μετρήσεις, να ενημερώνει το κοινό και να δίνει στοιχεία σχετικά με τη σοβαρότητα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, καθώς και την αναποτελεσματικότητα ορισμένων μέτρων για την ανάσχεση αυτής της ρύπανσης. Η Ελλάδα έλαβε, επίσης, ανεπαρκή μέτρα για την όσο το δυνατόν συντομότερη μείωση της ρύπανσης από διοξείδιο του αζώτου (NO2) στην Αθήνα, ρύπανση η οποία υπερβαíνει το ανώτατο όριο από το 2010! Τον Ιανουάριο του 2019 απεστάλη προειδοποιητική επιστολή. Εάν η Ελλάδα δεν λάβει μέτρα εντός των επόμενων δύο μηνών, η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Διαβάστε επίσης: Πνιγμό δείχνει το πόρισμα από την ιατροδικαστική εξέταση στο βρέφος

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ