Σε κινητοποιήσεις προχωρούν στον Ασπρόπυργο που δεν θέλουν φυλακές στην πόλη τους

Must Read

Η Δημοτική Αρχήτου Ασπροπύργου ενημέρωσε τους πολίτες για το θέμα της μετεγκατάστασης του Σωφρονιστικού Ιδρύματος Κορυδαλλού στην περιοχή. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου, στην αίθουσα «Δημήτριος Καλλιέρης» και τη συζήτηση συντόνισαν ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ασπροπύργου κ. Θεμιστοκλή Τσόκα.

Αρχικά, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου ενημέρωσε για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σχετικά με το θέμα, από τον Σεπτέμβρη του 2019 έως τώρα. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε επιγραμματικά στα δύο (2) Ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου Ασπροπύργου, στις επανειλημμένες ενέργειες που προέβη για επίσημη ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό και στην άκαρπη συνάντηση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο Οικονόμου και τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Σοφία Νικολάου.

Τόνισε ότι ο Δήμος δεν έχει εισέλθει σε καμία διαδικασία συζήτησης για αντισταθμιστικά μέτρα και οφέλη με την Κυβέρνηση και ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει σε πάσης φύσεως κινητοποιήσεις και ενδεχομένως νομικές ενέργειες.

Στη συνέχεια. ο Πρόεδρος του Δ.Σ., ανάγνωσε πλήρως το περιεχόμενο του κατά συντριπτικής πλειοψηφίας ψηφίσματος της 4ης Σεπτεμβρίου 2019, υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 19422/04-09-2019, αριθμός απόφασης 348, καθώς το περιεχόμενο του επίσης κατά συντριπτικής πλειοψηφίας ψηφίσματος της 23ης Ιανουαρίου 2020, υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 711/15-01-2020, αριθμός απόφασης 1. Επίσης, ενημέρωσε τους δημότες για τα άτομα που αποτελούν την Διαπαραταξιακή Επιτροπή.

Τον λόγο έλαβε, στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ελευσίνας, κ. Αργύρης Οικονόμου, ο οποίος και επιβεβαίωσε τα λεχθέντα των προηγούμενων ομιλητών, τονίζοντας πως «αποτελεί μονόδρομο η επιλογή να αγωνιστούμε συντονισμένα και με κοινό βηματισμό με τον Ασπρόπυργο και την Μάνδρα».

Έπειτα η Αντιδήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, κ. Ευαγγελία Κουτσοδήμα, ανάγνωσε την επιστολή του Δημάρχου, κ. Χρήστου Στάθη, ο οποίος λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην ενημερωτική συνάντηση, εκφράζοντας την συμπαράσταση και στη δέσμευση του για κοινό αγώνα με τους Δήμους Ασπροπύργου και Ελευσίνας.

Αμέσως μετά τον λόγο πήραν οι Επικεφαλής των Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, κ.κ. Γιάννης Ηλίας, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Αλέξανδρος Τσοκάνης και Αγησίλαος Τσίγκος, οι οποίοι ανέλυσαν τους δικούς τους, αλληλοσυμπληρούμενους, λόγους που η μετεγκατάσταση του σωφρονιστικού ιδρύματος δεν θα ωφελήσει την περιοχή μας.

Δείτε επίσης: Ο Δήμος Μετεώρων και το «ΣΤΗΡΙ – ΖΩ» διανέμουν χοιρινό κρέας σε δικαιούχους ΚΕΑ

Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν πως οι Δήμοι Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας-Ειδυλλίας θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις για να αποτραπεί η μετεγκατάσταση του σωφρονιστικού ιδρύματος, ενώ θα ζητηθεί και η αρωγή των Δήμων Μεγαρέων και Λιοσίων.

Στη συνάντηση, από πλευράς του Ασπροπύργου παραβρέθηκαν επίσης, οι κ.κ. Σοφία Μαυρίδη Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας, Αναστάσιος Παπαδόπουλος, Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Αειφόρου Ανάπτυξης και Πράσινης Ενέργειας, Αβραάμ Κωνσταντινίδης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου, Αντώνιος Καραμπούλας, Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών, Ιωάννης Κατσαρός, Πρόεδρος του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η., Δημήτριος Καγιάς Πρόεδρος Πνευματικού Κέντρου, Ιωάννης Νέζης Αντιπρόεδρος Πνευματικού, Γεωργία Πηλιχού, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Νέων Κοινωνικών Δομών και Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, Πρόεδροι Συλλόγων και φορέων του Ασπροπύργου, και ο κ. Αντώνης Κοναξής, Αντιπρόεδρος του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η.

Από πλευράς Ελευσίνας, παρευρέθησαν, από τον συνδυασμό «Συμφωνία Πολιτών» οι κ.κ. Γεώργιος Ηλιόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ., Λεωνίδας Παππάς, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Γεώργιος Κουρούνης, Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Μενέλαος Μίχας, Αντιδήμαρχος Μαγούλας, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Νικόλαος Βιλλιώτης και Χριστίνα Οικονόμου. Από τον «Ενωτικό Συνδυασμό Ελευσίνας – Μαγούλας» οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Βασίλειος Αγριμάκης και Δέσποινα Οικονόμου, και τον συνδυασμό «Αλλά-Ζουμε Τώρα» ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Τσίτσος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This