Κυριακή 20/6/2021

Σπουδαία δωρεά στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου στη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη

Μια εξαιρετικά σημαντική δωρεά σε ιατροτεχνικό και νοσοκομειακό εξοπλισμό για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου πραγματοποιήθηκε από τη Σουηδία μέσω της Ρόδου και του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Σπάνιων Παθήσεων Εβρου «Μαζί για ζωή» εις μνήμην της Ελένης Τοπαλούδη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τον «Καρκίνο σε παιδική ηλικία», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, πραγματοποιήθηκε μια εκδήλωση εις μνήμην της Ελένης Τοπαλούδη, όπως τόνισε στην ομιλία της η πρόεδρός του Εύη Ορφανού.

Μάλιστα, επισήμανε ότι η δωρεά προς το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου θα γίνει στη μνήμη της άτυχης κοπέλας, ως αφιέρωση αγάπης και γιατρειάς των πληγών των συνανθρώπων μας.

Για την πραγματοποίηση αυτού του σημαντικού έργου ένωσαν τις δυνάμεις τους ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Σπάνιων Παθήσεων «Μαζί για ζωή», ο Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Ρόδου «Μαζί με δύναμη για ζωή» και ο Φιλανθρωπικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδεισίου «Αγία Μαρίνα».

Οπως εξηγεί η Εύη Ορφανού, τα έξοδα μεταφοράς από Σουηδία για το Διδυμότειχο, ύψους 3.000 ευρώ, θα καταβληθούν την άλλη εβδομάδα από τον σύλλογο, ενώ το φορτίο αναμένεται να φτάσει προς τα τέλη του Φεβρουαρίου με νταλίκα που θα έχει βάρος 13-15 τόνους και αξία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Στο τέλος, και μέσα σε μια ατμόσφαιρα διάχυτης συγκίνησης, από τον πανοσιολογιότατο πατέρα Ιάκωβο τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη. Ο Δήμος Διδυμοτείχου δηλώνει πρόθυμος να παρέχει όποια μορφή στήριξης απαιτείται για την ομαλή εκτέλεση της δωρεάς, ενώ ταυτόχρονα συγχαίρει την πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου και τα μέλη του συλλόγου για το σημαντικό έργο τους.

Δείτε επίσης: Ανατροπή στην υπόθεση του βρέφους από τη Συρία! Δεν είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση – Ελεύθεροι οι γονείς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ