Σε απόγνωση οι ενοικιαστές! Αυξήσεις στα μισθώματα έως 45% λόγω Airbnb (video)

Must Read

Ολοένα και περισσότερο αυξάνονται οι αντιδράσεις απέναντι στο Airbnb, το οποίο φαίνεται πως προκαλεί σειρά προβλημάτων στην ενοικίαση οικημάτων.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η δημοτική παράταξη «Η Πόλη Ανάποδα» οι τιμές των ενοικίων έχουν αυξηθεί δραματικά μέσα σε ένα χρόνο από 3% ως και 15%. Αξιοσημείωτο είναι, δε, το γεγονός πως μέσα σε τρία χρόνια, οι τιμές αυτές σε κεντρικές περιοχές και σε αυτές που είναι γύρω από τουριστικούς προορισμούς, εκτινάχθηκαν κατά 45%.

Το ζήτημα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις ειδικά στη Θεσσαλονίκη όπου συνολικά περίπου 3.000 διαμερίσματα νοικιάζονται με βραχυχρόνια μίσθωση, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα στην αγορά ακινήτων και δυσμενές περιβάλλον για τους ενοικιαστές.

Μάλιστα, σε χαρακτηριστικές αναφορές, επισημάνθηκε πως τα ενοίκια για μία γκαρσονιέρα στο κέντρο φτάνουν τα 400 με 500 ευρώ ενώ έχουν μειωθεί δραστικά τα διαμερίσματα που προορίζονται για μίσθωση. Όσα επιστρέφουν στην αγορά μακροχρόνιας μίσθωσης μετά από ένα διάστημα στο airbnb λόγω της ανακαίνισής τους είναι πολύ ακριβά για τα εισοδήματα των νέων ή των φοιτητών που έρχονται να σπουδάσουν στην πόλη.

Στο πλαίσιο αυτό, στελέχη της παράταξης «Η Πόλη Ανάποδα» πραγματοποίησαν παράσταση στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσο Τσαβλή, αιτούμενοι να τεθεί ως ζήτημα συζήτησης, η προστασία των ενοικιαστών από το φαινόμενο της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Από την πλευρά του, ο Τσαβλής ενημέρωσε πως θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του σώματος για το θέμα στις 4 Μαρτίου, στην οποία έχουν ήδη κληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (κτηματομεσίτες, συμβολαιογράφοι, επιμελητήρια) και, εφόσον οι ειδικοί αποφανθούν ότι πράγματι η αύξηση των ενοικίων οφείλεται στο Airbnb, τότε θα τεθεί το ζήτημα σε τακτική συνεδρίαση, ώστε να λάβει αποφάσεις το δημοτικό συμβούλιο.

Δείτε επίσης: Πατέρας καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό του γιου του σε δημοτικό της Καβάλας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This