Παρασκευή 18/6/2021

Σε απόγνωση οι ενοικιαστές! Αυξήσεις στα μισθώματα έως 45% λόγω Airbnb (video)

Ολοένα και περισσότερο αυξάνονται οι αντιδράσεις απέναντι στο Airbnb, το οποίο φαίνεται πως προκαλεί σειρά προβλημάτων στην ενοικίαση οικημάτων.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η δημοτική παράταξη «Η Πόλη Ανάποδα» οι τιμές των ενοικίων έχουν αυξηθεί δραματικά μέσα σε ένα χρόνο από 3% ως και 15%. Αξιοσημείωτο είναι, δε, το γεγονός πως μέσα σε τρία χρόνια, οι τιμές αυτές σε κεντρικές περιοχές και σε αυτές που είναι γύρω από τουριστικούς προορισμούς, εκτινάχθηκαν κατά 45%.

Το ζήτημα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις ειδικά στη Θεσσαλονίκη όπου συνολικά περίπου 3.000 διαμερίσματα νοικιάζονται με βραχυχρόνια μίσθωση, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα στην αγορά ακινήτων και δυσμενές περιβάλλον για τους ενοικιαστές.

Μάλιστα, σε χαρακτηριστικές αναφορές, επισημάνθηκε πως τα ενοίκια για μία γκαρσονιέρα στο κέντρο φτάνουν τα 400 με 500 ευρώ ενώ έχουν μειωθεί δραστικά τα διαμερίσματα που προορίζονται για μίσθωση. Όσα επιστρέφουν στην αγορά μακροχρόνιας μίσθωσης μετά από ένα διάστημα στο airbnb λόγω της ανακαίνισής τους είναι πολύ ακριβά για τα εισοδήματα των νέων ή των φοιτητών που έρχονται να σπουδάσουν στην πόλη.

Στο πλαίσιο αυτό, στελέχη της παράταξης «Η Πόλη Ανάποδα» πραγματοποίησαν παράσταση στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσο Τσαβλή, αιτούμενοι να τεθεί ως ζήτημα συζήτησης, η προστασία των ενοικιαστών από το φαινόμενο της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Από την πλευρά του, ο Τσαβλής ενημέρωσε πως θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του σώματος για το θέμα στις 4 Μαρτίου, στην οποία έχουν ήδη κληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (κτηματομεσίτες, συμβολαιογράφοι, επιμελητήρια) και, εφόσον οι ειδικοί αποφανθούν ότι πράγματι η αύξηση των ενοικίων οφείλεται στο Airbnb, τότε θα τεθεί το ζήτημα σε τακτική συνεδρίαση, ώστε να λάβει αποφάσεις το δημοτικό συμβούλιο.

Δείτε επίσης: Πατέρας καταγγέλλει τον ξυλοδαρμό του γιου του σε δημοτικό της Καβάλας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ