Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Εγκληματίες στην άσφαλτο! Κυκλοφορούν ανασφάλιστα 700.000 αυτοκίνητα

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Καταγγελίες για τη συνεχιζόμενη κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων στους δρόμους της χώρας φτάνουν καθημερινά στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Το ΕΕΑ καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το οξύτατο αυτό πρόβλημα με τις ολέθριες συνέπειες, καθώς τα οχήματα χωρίς ασφάλιση ανέρχονται κατά τις εκτιμήσεις σε περίπου 700.000 και συνιστούν ένα επικίνδυνο φαινόμενο για όλους τους οδηγούς. Η εκ νέου εκτίναξη του αριθμού τους, ενώ είχαν μειωθεί στις 250.000, δείχνει ότι όσα μέτρα ελήφθησαν έως σήμερα δεν επαρκούν.

Δείτε επίσης: ΕΦΕΤ: Ανάκληση φύλλων για spring rolls επειδή περιέχουν γάλα χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα

Σήμερα η υποδομή που δημιουργήθηκε είναι σημαντική. Οργανώθηκαν βάσεις δεδομένων, ηλεκτρονικοποιήθηκε η καταγραφή των οχημάτων, ξεκαθαρίστηκαν τα αρχεία των διάφορων υπηρεσιών και δικτυώθηκαν τα συστήματα καταγραφής αδειών κυκλοφορίας και ασφαλισμένων οχημάτων.

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, όμως, το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο εμφανίζει αδυναμία, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί εφόσον υπάρξει βούληση. Η αναγκαία παρέμβαση είναι αυτή που θα επιτρέπει στο κράτος να εντοπίζει ακαριαία το όχημα που δεν έχει ασφάλιση.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ