Δεν φοβήθηκαν τους Τούρκους – Κανονικά τον Απρίλιο οι γεωτρήσεις στο οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ από ΕΝΙ και Total

Must Read

Τον Απρίλιο και σύμφωνα με το πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας αρχίζει τις γεωτρήσεις στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ η γαλλοϊταλική κοινοπραξία των εταιρειών ΕΝΙ και Total.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Κύπριου υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Λακκοτρύπη, στο Euronews: «οι προκλήσεις από τουρκικής πλευράς δεν είναι κάτι καινούργιο. Απλά το τελευταίο διάστημα βλέπουμε μια κλιμάκωση αυτών των ενεργειών, αλλά πρέπει να πω ότι, παρά όλες αυτές τις προκλήσεις, τις διαχρονικές προκλήσεις, το πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας προχωρά κανονικά και βεβαίως ετοιμαζόμαστε για έναν νέο κύκλο ερευνητικών γεωτρήσεων, οι οποίες θα αρχίσουν πολύ σύντομα από την γαλλο-ιταλική κοινοπραξία Total και ENI. Αυτό το πρόγραμμα θα το ακολουθήσει και πρόγραμμα από αμερικανικές εταιρείες, από την Exxon και την Qatar Petroleum».

Δείτε επίσης: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! «Θρίλερ» με πειρατεία πλοίου ελληνικών συμφερόντων στον Κόλπο της Γουινέας – Απήγαγαν εννέα άτομα

Αναφορικά με αμερικανικά δημοσιεύματα που συνδέουν την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από το αμερικανικό Κογκρέσο με τις δραστηριότητες της Exxon Mobil στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Λακκοτρύπης υπογράμμισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προσπαθεί να  ευθυγραμμίσει τα συμφέροντα εταιρειών και χωρών. «… Συμφερόντων μεγάλων εταιρειών και βεβαίως των χωρών από τις οποίες προέρχονται, με την Κυπριακή Δημοκρατία και τα συμφέροντα εντός της ΑΟΖ της», διευκρίνισε, μιλώντας επιπλέον για αυξανόμενο ενδιαφέρον από αμερικανικής πλευράς.

Δείτε επίσης: Γκάλοπ: Οι δύο στους τρεις νησιώτες θεωρούν τους μετανάστες απειλή για τη χώρα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This