Ο κορωνοϊός μια «ανάσα» από την πόρτα μας! Τρεις νεκροί και 150 ασθενείς στην Ιταλία – Σε συναγερμό η Ελλάδα!

Must Read

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία να έχουν ξεπεράσει, πλέον, τα 130, η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να λάβει έκτακτα μέτρα στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, όπου και διεξάγονται εμπορικές συναλλαγές με τα λιμάνια της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα του νέου κορωνοϊού, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) «συνεχίζει τις στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών από τρίτες χώρες στις πύλες εισόδου τις χώρας, με την έκδοση νέων φυλλαδίων και αφισών για αεροδρόμια και λιμάνια».

λιμανι

Παράλληλα, σύμφωνα, πάντα, με το Υπουργείο Υγείας: «Την προσεχή Πέμπτη στον Πειραιά, διεξάγεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με το EU Healthy Gateways, με τίτλο “Μέτρα δημόσιας υγείας στις πύλες εισόδου και στα μέσα μεταφοράς (πλοία, αεροπλάνα)”».

Καθημερινή επικοινωνία – επικαιροποίηση οδηγιών

Θορυβημένες από την έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη γειτονική μας χώρα, οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) «για την εκτίμηση της κατάστασης διεθνώς», όπως αναφέρεται.

Καθημερινή, εξάλλου, είναι και η επικαιροποίηση όλων των οδηγιών, καθώς τα επιδημιολογικά κριτήρια του ορισμού κρούσματος, όπως αναφέρεται αλλάζουν με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που προκύπτουν και τις οδηγίες των ειδικών λοιμωξιολόγων.

Τονίζεται τέλος ότι «όλες οι υγειονομικές αρχές της χώρας – νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ – βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα».

Ακυρώθηκε το καρναβάλι της Βενετίας

Τα κρούσματα στην Ιταλία έχουν φτάσει, πλέον, τα 150, με τρεις θανάτους να έχουν ανακοινωθεί μέχρι και σήμερα -ενός άνδρα 78 ετών από την περιφέρεια Βένετο, ο οποίος είχε βεβαρημένη κατάσταση υγείας, μιας γυναίκας 75 ετών από την ευρύτερη περιοχή του Λόντι, στη Λομβαρδία και μιας ακόμη γυναίκας που ζούσε στην Κρεμόνα της βόρειας Ιταλίας- και με 26 από τους ασθενείς να βρίσκονται υπό παρακολούθηση σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων.

Τα παραπάνω, όπως ήταν λογικό, οδήγησαν και στην ακύρωση των εκδηλώσεων που θα λάμβαναν χώρα κατά τις δύο τελευταίες ημέρες του περίφημου Βενετσιάνικου καρναβαλιού, όπως ανακοίνωσαν επίσημα οι ιταλικές αρχές το μεσημέρι της Κυριακής.

Τα τελευταία 24ωρα στη γείτονα χώρα πραγματοποιούνται εκατοντάδες εξετάσεις σε άτομα που ενδέχεται να ήρθαν σε επαφή με τους ασθενείς και αναμένονται το γρηγορότερο δυνατό τα σχετικά αποτελέσματα.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό το βράδυ του Σαββάτου, απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τα χωριά και κωμοπόλεις στις οποίες σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα, με ποινικές κυρώσεις να περιμένουν όποιον δεν σεβαστεί την εν λόγω απαγόρευση.

Άσχημα τα νέα από Κίνα

Παγκόσμιο τρόμο, εξάλλου, προκαλεί ο ισχυρισμός Κινέζων γιατρών ότι ο κορωνοϊός covid-2019, όχι μόνο μπορεί να κολλήσει και δεύτερη φορά τον ίδιο ασθενή, αλλά είναι και πολύ πιο θανατηφόρος!

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Taiwan News», επικαλούμενη γιατρούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση του ιού στην Ουχάν, άτομα που γλίτωσαν, όταν αρρώστησαν από τον κορωνοϊό, πέθαναν τη δεύτερη φορά που τους «ξαναχτύπησε».

Οι γιατροί επισήμαναν ότι «είναι εξαιρετικά πιθανό να μολυνθεί κανείς για δεύτερη φορά» και εξήγησαν ότι τα φάρμακα που χορηγούνται στους αρρώστους είναι ιδιαίτερα τοξικά, με παρενέργειες για την καρδιά των ασθενών, που μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και σε έμφραγμα.

«Κάποιοι άνθρωποι ανάρρωσαν από την πρώτη μόλυνση χάρη στο ανοσοποιητικό τους σύστημα», εξήγησε ο γιατρός. Και πρόσθεσε: «Τα φάρμακα που τους χορηγήθηκαν κατέστρεψαν τον ιστό της καρδιάς, συνεπώς τη δεύτερη φορά (που μολύνθηκαν) τα αντισώματα, όχι μόνο δεν βοήθησαν, αλλά έκαναν χειρότερη την κατάσταση και οι ασθενείς πέθαναν από καρδιακή ανεπάρκεια».

Την ώρα που ο υφυπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας Σου Νανπίνγκ ανακοίνωνε ότι το πρώτο εμβόλιο κατά του ιού είναι στα σκαριά και οι κλινικές δοκιμές του θα αρχίσουν τον Απρίλιο, οι γιατροί της Ουχάν προειδοποιούσαν ότι μπορεί να περάσουν ακόμη και 24 ημέρες από τη μόλυνση από τον covid-2019, για να εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα, και όχι 14, όπως θεωρείται μέχρι σήμερα!

Διαβάστε επίσης: Το μεγάλο… κόλπο της Euromedica

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This