Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Αγωνία για τον Ειρηναίο Κρήτης – Αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία στην επέτειο 45 χρόνων διακονίας

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, όταν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της συνοδικής θείας λειτουργίας για τα 45 χρόνια αρχιερατικής διακονίας του.

Ειρηναίος

Αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Ιερό του ναού, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρουσία γιατρού, έσπευσε στο σημείο, για να τον μεταφέρει στο κοντινότερο νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε πολύ γρήγορα και για τον λόγο αυτό η διακομιδή του δεν κρίθηκε απαραίτητη.

Στη συνέχεια μετέβη στον χώρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, όπου τον περίμενε πλήθος κόσμου, προκειμένου να του ευχηθεί για τα 45 χρόνια της αρχιερατικής διακονίας του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ξαφνική αδιαθεσία του οφείλεται τόσο στην κούραση, καθώς η θεία λειτουργία διήρκεσε πολύ περισσότερο από το προβλεπόμενο, όσο και στη συναισθηματική του φόρτιση.

«Αυτά τα 45 χρόνια ήταν δώρο Θεού. Δεν το ζήτησα. Μου δόθηκε και δεν μπορώ να κάμω τίποτα άλλο από το να δοξάζω και να ευχαριστώ τον Θεό για το δώρο που μου χάρισε», δήλωσε νωρίτερα συγκινημένος κατά τη διάρκεια της επετειακής συνοδικής θείας λειτουργίας και έκλεισε τον λόγο του με τα εξής λόγια: «Μέχρι την τελευταία μου πνοή, μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής μου, θα διακονώ την Εκκλησία».

Ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, υπέρτιμος και έξαρχος Ευρώπης, Ειρηναίος γεννήθηκε το 1933 και φοίτησε στην Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης, τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και το Κολέγιο του Αγίου Βονιφατίου, στην Αγγλία. Διετέλεσε εφημέριος στο Μπρίστολ της Αγγλίας, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλης Κισάμου και Σελίνου και διευθυντής-σχολάρχης της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης.

Στις 23 Φεβρουαρίου 1975 εξελέγη μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, και στις 30 Αυγούστου 2006 εξελέγη υπό την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ