Ο πραγματογνώμονας που έριξε φως στο τροχαίο του Παντελίδη λύνει το μυστήριο με τον οδηγό της φονικής Corvette

Must Read

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η υπόθεση του φονικού τροχαίου στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, καθώς η οικογένεια του αδικοχαμένου Νάσου Καρανίκα αναζητεί απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που τη βασανίζουν τόσο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η μοιραία μαύρη Corvette «θέρισε» τον 25χρονο ενώ βρισκόταν εν κινήσει με τη μηχανή του, τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, όσο και για το ποιος τελικά βρισκόταν πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου «ρουκέτα».

Πάνω στη μηχανή του ο Νάσος Καρανίκας

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso» και την Νάντια Αλεξίου, μια εβδομάδα μετά τον τραγικό χαμό του γιου του ο πατέρας του 25χρονου Γιώργος Καρανίκας ανέθεσε σε πραγματογνώμονα να αναλάβει τεχνικός σύμβουλος για λογαριασμό της οικογένειας. Πρόκειται για τον έμπειρο μηχανολόγο μηχανικό και ειδικό δικαστικό πραγματογνώμονα Αναστάσιο Δέδε, ο οποίος είχε αναλάβει να ρίξει φως και στο τροχαίο που είχε κόψει ακαριαία το νήμα της ζωής του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη, όταν το πολυτελές τζιπ του καρφώθηκε στις μπάρες της στροφής θανάτου στην αερογέφυρα του Ελληνικού, πάνω από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Ο Αναστάσιος Δέδες

Τα ευρήματα

«Χθες το απόγευμα, δικηγόρος κατέθεσε τα στοιχεία μου στην Τροχαία, σε χρέη τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του 25χρονου Νάσου Καρανίκα. Σε συνάντηση με την οικογένεια, συζητήσαμε τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα, ο πραγματογνώμονας που έχει οριστεί για λογαριασμό του Δημοσίου από το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής θα με ενημερώσει για τις έως τώρα ενέργειές του και τα ευρήματα, τα οποία θα συμπεριληφθούν στη σχετική δικογραφία, η οποία θα διαβιβαστεί και πάλι στον εισαγγελέα. Θα ζητήσουμε έλεγχο DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων, θα ελέγξουμε τον αριθμό πλαισίου και τα στοιχεία του αυτοκινήτου, αν αντιστοιχούν στην άδεια κυκλοφορίας του, θα ζητήσουμε άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να δούμε ποιοι και πόσοι ήταν στον χώρο του δυστυχήματος. Η διαδικασία θα περιλαμβάνει αυτοψία στο αυτοκίνητο και στη μηχανή και όλα τα στοιχεία θα καταγραφούν αναλυτικά στο πόρισμα, το οποίο θα συνυποβληθεί στον εισαγγελέα» τονίζει ο έμπειρος πραγματογνώμονας.

Ο Γιώργος Καρανίκας

Από τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα το πολυτελές αυτοκίνητο είχε μεταφερθεί σε φυλασσόμενη μάντρα. Ωστόσο, λόγω της διάστασης που έλαβε η υπόθεση, ζητήθηκε η μεταφορά του στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ώστε να γίνουν υπό ηρεμία και απόλυτη μυστικότητα οι αυτοψίες από τους πραγματογνώμονες.

Η δικογραφία

Η Τροχαία έχει καταθέσεις και υλικό από κάμερες στο μήκος της διαδρομής που ακολούθησαν η μαύρη Corvette και η μηχανή του 25χρονου Νάσου Καρανίκα και στη δικογραφία περιγράφονται οι ρόλοι και οι θέσεις όλων των άμεσα εμπλεκομένων στη σκηνή του δυστυχήματος, ενώ σε αυτήν περιλαμβάνεται και η ανωμοτί κατάθεση του 40χρονου ιδιοκτήτη, ο οποίος παρουσιάστηκε τριάμισι 24ωρα μετά το δυστύχημα και δήλωσε ότι αυτός οδηγούσε το πολυτελές κουπέ. Ωστόσο, η οικογένεια του 25χρονου αμφισβητεί ότι ο γόης των βορείων προαστίων ήταν και ο οδηγός της φονικής «ρουκέτας».

Ο σαραντάχρονος οδηγός της Corvette

Ο 40χρονος ανέφερε τα ονόματα του φίλου του, με το αυτοκίνητο του οποίου αποχώρησε από το σημείο, καθώς και της συνοδού του, η οποία κατέθεσε στο Α΄ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής και θα κληθεί να καταθέσει και στον ανακριτή στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης.

Για όλες τις εξελίξεις έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας, ο οποίος έχει ζητήσει να συμπεριληφθούν στη δικογραφία όλοι όσοι γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα και περιστατικά πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το δυστύχημα.

Δείτε επίσης: Αμερικανοί ναύτες έσπασαν στο ξύλο Κρητικούς στη Σούδα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This