Στα… κάγκελα οι δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα, για τις ακυρώσεις των καρναβαλιών!

Must Read

Ανάστατοι οι δήμαρχοι σε ολόκληρη την Ελλάδα, μετά την ανακοίνωση πως ακυρώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με απόφαση του υπουργού Υγείας!

«Με βάση τις συστάσεις και τις οδηγίες της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους παράγοντες, δηλαδή τους ειδικούς, επιδημιολόγους, λοιμωξιολόγους, τους καθηγητές που συμβουλευόμαστε καθημερινά και στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας του πληθυσμού, με γνώμονα τη δημόσια υγεία, αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα, όπως κάνουν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες», ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσημη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα..

Μια ανακοίνωση, η οποία, όπως ήταν λογικό, έπεσε σαν… βόμβα σε πόλεις και περιοχές όπως η Πάτρα, το Ρέθυμνο, η Ξάνθη, το Μοσχάτο και ο Ρέντης, οι οποίες φημίζονται για τα καρναβάλια τους!

Χιλιάδες επισκέπτες, προετοιμασίες μηνών

Ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας περιμένουν στην Ξάνθη, καθώς, όπως δήλωσε στο newsit.gr ο δήμαρχος της πόλης Μανώλης Τσεπέλης «είναι μια απόφαση την οποία πρέπει να δούμε αρκετά σοβαρά, γιατί δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ήδη έχω καλέσει και περιμένω να μιλήσω προσωπικά με τον υπουργό υγείας, προκειμένου να με ενημερώσει για τους λόγους που έχει πάρει την απόφαση αυτή».

Πρόσθεσε, δε, ότι «για το τριήμερο περιμένουμε χιλιάδες επισκέπτες, οι καρναβαλιστές ετοιμάζουν άρματα στολές, τα μαγαζιά έχουν παραγγείλει προμήθειες δεν είναι τόσο απλό. Μιλάμε για μια προετοιμασία που γίνεται εδώ και έξι μήνες. Πρέπει να βρεθεί μια λύση, εκτός κι αν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα με τον ιό και έχουν πάρει τόσο σοβαρές αποφάσεις».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, όχι μόνο δεν έκρυψε την έκπληξή του, αλλά φάνηκε και ιδιαίτερα ενοχλημένος, δηλώνοντας «δεν είμαστε καλά, προσπαθούμε να διευκρινίσουμε τι θέλει να πει ο υπουργός Υγείας. Εμείς δεν έχουμε ακόμα κάποια επίσημη ενημέρωση. Δυστυχώς ποτέ και για τίποτα δεν ρωτάνε την τοπική αυτοδιοίκηση. Ούτε ενημέρωση έχουμε, ούτε κάποιο κρούσμα κορωνοϊού έχουμε σε ολόκληρη την Κρήτη, τίποτα».

«Για το καρναβάλι έχουν επιστρατευτεί χιλιάδες άνθρωποι σε μια διαδικασία εθελοντισμού. Από τις τσέπες τους έχουν ξοδευτεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έξοδα, δεν είναι απλά. Δηλαδή αύριο δεν θα πετάξουν τα αεροπλάνα, θα κλείσουν τα θέατρα, τα σινεμά, τα σχολεία; Τι θα γίνει. Προφανώς είναι σοβαρό το θέμα, αλλά θέλει ψυχραιμία», είπε σε έντονο ύφος.

Διαβάστε επίσης: Στον «αστερισμό» του κορωνοϊού (και του πανικού) η Ελλάδα – Πληροφορίες για έξι νέα κρούσματα (video)

Την ίδια στιγμή, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (Σ.Κ.Ε.Α.Ν.Α), με παρέμβασή του, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αναφέρει ότι, από τη στιγμή που η πόλη δεν έχει μπει σε καραντίνα, να απαγορευθούν, δηλαδή, οι μαζικές συνάξεις όπως σε γήπεδα, εκκλησιές, κλπ., τότε όλα τα καρναβαλικά πάρτι που έχουν προγραμματιστεί, θα γίνουν κανονικά!

Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής καλεί όλους τους δήμους ευθύνης της μετά από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωναϊού, να προβούν, για προληπτικούς λόγους, σε ακύρωση όλων των εκδηλώσεων, που έχουν προγραμματιστεί για το Καρναβάλι για το διάστημα ως και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου.

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Αττικής (Λ. Συγγρού 15-17), έκτακτη σύσκεψη με κεντρικό θέμα την εποχική γρίπη και τον κορωνοϊό.

Στη σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη θα συμμετέχουν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, εκπρόσωποι από τους Ιατρικούς Συλλόγους Αττικής και Πειραιά, εκπρόσωποι επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, της ΕΙΝΑΠ, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, του ΣΦΕ, του ΠΕΦ, κ.ά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This