Πέμπτη 13/5/2021

Αρχοντικό της Σύμης κινδυνεύει να «βγει στο σφυρί» λόγω χρεών

Στο ηλεκτρονικό σφυρί βγαίνει το ερχόμενο φθινόπωρο ένα αρχοντικό-«κόσμημα» στη Σύμη λόγω των οφειλών της ιδιοκτήτριάς του, η οποία, μάλιστα, διατηρεί στενό δεσμό με δημοφιλή καλλιτέχνη.

Η επιχειρηματίας και γόνος εύπορης οικογενείας της χώρας κινδυνεύει να χάσει το πανέμορφο παραδοσιακό οίκημα λόγω ανεξόφλητου δανείου της διαφημιστικής εταιρίας που διατηρεί και στο οποίο η ίδια έχει μπει εγγυήτρια.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, το συνολικό ύψος της οφειλής αγγίζει το ποσό των 2.577.960 ευρώ, ενώ το ποσό επιβολής κατάσχεσης ανέρχεται στα 150.000 ευρώ. Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η τράπεζα Alpha Bank, που πέτυχε την έκδοση της σχετικής διαταγής πληρωμής στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, με αποτέλεσμα στις 7 Οκτωβρίου, εκτός απροόπτου, η επιχειρηματίας να δει το ακίνητό της να περνά σε ξένα χέρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πλειστηριασμού, πρόκειται για ένα ακίνητο συνολικής έκτασης 141 τ.μ., με θέα στο απέραντο γαλάζιο, που βρίσκεται σε οικόπεδο εμβαδού 309,15 τ.μ., στη θέση Αμπούτσι ή Γυμνάσιο της Σύμης. Έχει δύο ορόφους και βεράντες 44 τ.μ., από όπου η ιδιοκτήτρια συνήθιζε να ατενίζει τους καλοκαιρινούς μήνες το Αιγαίο παρέα με τους εκλεκτούς φιλοξενουμένους της Η ίδια έχει την πλήρη κυριότητα του εντυπωσιακού γωνιακού αρχοντικού, το οποίο συγκεντρώνει βλέμματα θαυμασμού από τους επισκέπτες που κάνουν περατζάδα στην παραλία του νησιού.

Σύμφωνα με τους ντόπιους, μάλιστα, η διώροφη κατοικία είναι σε εξαιρετικά καλή κατάσταση, ενώ η αξία της υπολογίζεται στα 210.000 ευρώ. Μένει, ωστόσο, να φανεί εάν η επιχειρηματίας επιχειρήσει να ανακόψει τη διαδικασία του πλειστηριασμού, προβαίνοντας ενδεχομένως σε κάποια ρύθμιση των ανεξόφλητων οφειλών της προς την τράπεζα προκειμένου να σώσει το ακίνητό της.

Δείτε επίσης: Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων Έβρου: «Κρατάμε γερά. Ο Έβρος δεν πέφτει!»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ