Τρίτη 11/5/2021

Χειροπέδες σε 40 άτομα στην Αχαΐα, κατόπιν στοχευμένων ελέγχων στο τριήμερο της Αποκριάς

Σε συλλήψεις 40 ατόμων προχώρησε η Αστυνομία στην Αχαΐα κατά την διάρκεια του τριημέρου της Αποκριάς, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, για την αποτροπή κλοπών, διακίνησης ναρκωτικών και καταπολέμησης του παραεμπορίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά την διάρκεια 1.373 ελέγχων προσήχθησαν στις αστυνομικές υπηρεσίες 146 άτομα, 22 εκ των οποίων συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη, τσιγαριλίκια, ναρκωτικά δισκία, ηρωίνη), άλλα 6 για παραεμπόριο, 2 για κλοπές, ένα άτομο για παράβαση του νόμου για τα όπλα, 5 άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις και 4 ακόμα άτομα για άλλα αδικήματα.

Επίσης, η Αστυνομία έλαβε αυξημένα μέτρα τροχαίας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά και στα αστικά κέντρα, με σκοπό την ασφαλή άφιξη και αναχώρηση των επισκεπτών.

Στο πλαίσιο αυτών των μέτρων, ελέγχθηκαν 969 οχήματα και βεβαιώθηκαν 329 παραβάσεις, από τις οποίες οι 296 αφορούσαν παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ άλλες 33 παραβάσεις είχαν να κάνουν με οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Διαβάστε επίσης: Το καρναβάλι «κέρδισε»! Χιλιάδες καρναβαλιστές ξεχύθηκαν στους δρόμους αψηφώντας την απαγόρευση

Επιπλέον κατασχεθήκαν 1720 προϊόντα παραεμπορίου, τα 690 από τα οποία αφορούσαν είδη καρναβαλιού και τα υπόλοιπα 1030 αφορούσαν λαθραία τσιγάρα.

Υπενθυμίζεται, ότι και σήμερα εξακολουθούν να λαμβάνονται αυξημένα μέτρα Τροχαίας, τόσο στην νέα Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο για την ασφαλή επιστροφή των επισκεπτών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ