Πέμπτη 6/5/2021

Κορωνοϊός: Προτεραιότητα για το υπουργείο Υγείας η προστασία των ευπαθών ομάδων

Με αφορμή το γεγονός ότι χιλιάδες καρναβαλιστές αψήφησαν την υπουργική απόφαση και παρέλασαν την Κυριακή σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, το υπουργείο Υγείας απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες και ειδικότερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, προκειμένου να ακολουθούν τις οδηγίες και τα μέτρα προφύλαξης για τον κορωνοϊό.

Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας κάνει σαφές ότι, σε αυτή τη φάση, ζητούμενο των υγειονομικών και επιστημονικών Αρχών της χώρας είναι η διασφάλιση της προστασίας των ευπαθών ομάδων (ηλικιωμένοι και ασθενείς με χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθεια, σακχαρώδης διαβήτης, κακοήθειες, ηπατοπάθειες και πνευμονοπάθειες).

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης, τα μη απαραίτητα ταξίδια σε πληττόμενες χώρες, τις επισκέψεις σε νοσηλευόμενους ασθενείς και σε χώρους υπηρεσιών Υγείας, εάν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Διαβάστε επίσης: Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό (video)

Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού, καλούνται να έρθουν σε επικοινωνία με τον θεράποντα γιατρό τους, ενώ, όσοι φροντίζουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καλούνται να φορούν μάσκα προστασίας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι, όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα και έχουν ταξιδέψει πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή, καλούνται να μην προσέλθουν με δική τους πρωτοβουλία στο νοσοκομείο, αλλά να καλέσουν τον γιατρό τους ή τον ΕΟΔΥ και να παραμείνουν στο σπίτι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ