Αντιδρούν οι κάτοικοι της Ροδόπολης στη δημιουργία κλειστού κέντρου μεταναστών στο στρατόπεδο Βασιλειάδη

Must Read

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Ροδόπολης του Δήμου Σιντικής Σερρών, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τη δημιουργία κλειστού κέντρου φύλαξης προσφύγων και μεταναστών στο παλιό στρατόπεδο Βασιλειάδη.

Ωστόσο, ο χώρος αποδόθηκε στην ΕΛΑΣ, ενώ καθ’ οδόν βρίσκονταν έως και πριν λίγο οχήματα και συνεργεία, για να ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης του κλειστού κέντρου μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο περίκλειστο κέντρο αναμένεται να μετακινηθούν όσοι μπήκαν παράνομα στη χώρα μετά την 1η Μαρτίου, τόσο από τον Έβρο όσο και από τα νησιά, με στόχο να επαναπατρίζονται άμεσα στις χώρες καταγωγής τους.

Οι κάτοικοι της Ροδόπολης αντιτίθενται στην εξέλιξη αυτή με το αιτιολογικό ότι το στρατόπεδο βρίσκεται εντός του οικισμού και αναπόφευκτα θα δημιουργηθούν προβλήματα στην περιοχή.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο, κάτοικοι όλων των ηλικιών διαδήλωσαν την αντίθεση τους στον σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ροδόπολης, Νίκος Μπελελής, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ είπε ότι οι κινητοποιήσεις και οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν έως ότου η κυβέρνηση πάρει πίσω την απόφασή της. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δημοτική σύμβουλος Όλγα Φυταγκουρίδου, που δήλωσε στο makthes.gr , ότι στην περιοχή επικρατεί αναβρασμός και οι κάτοικοι δεν υποχωρούν.

Αυτή την ώρα στις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ έχουν αποχωρήσει και οι τελευταίοι στρατιώτες…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This