9-8-2020

Τη Δευτέρα οριστικοποιείται η σύμβαση ΟΣΕΘ-ΚΤΕΛ-ΟΑΣΘ

Για την προσεχή Δευτέρα 9 Μαρτίου έχει οριστεί η συζήτηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την πολυσυζητημένη σύμβαση μεταξύ ΟΣΕΘ- ΚΤΕΛ και ΟΑΣΘ, με αντικείμενο την εκχώρηση 25 περιαστικών και τοπικών γραμμών του ΟΑΣΘ σε κοινοπραξία τεσσάρων ΚΤΕΛ και συγκεκριμένα των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Σερρών, Χαλκιδικής και Κιλκίς.

Η λήψη της απόφασης είχε αναβληθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο και είχε ζητήσει να προσκομισθούν πρόσθετα στοιχεία που δικαιολογούν την απευθείας ανάθεση του έργου στα ΚΤΕΛ. Τα εν λόγω στοιχεία στάλθηκαν στο Συνέδριο και όπως αναμένεται το θέμα θα «κλείσει» την Δευτέρα.

Δείτε επίσης: Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στο Ρέθυμνο – Κλείνει προληπτικά το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Παράλληλα τα ΚΤΕΛ συνεχίζουν να προετοιμάζονται για να βγάλουν δικά τους λεωφορεία στις 25 γραμμές του ΟΑΣΘ, που θα αιτιολογήσει την χρηματοδότηση ύψους 4,9 εκατ. ευρώ που έχουν λάβει από την Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως αναφέρουν ρεπορτάζ, ήδη έχουν πάρει στα χέρια τους 60 λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, 29 στις Σέρρες και από 10 στο Κιλκίς και τη Χαλκιδική.

Στα οχήματα τοποθετούνται ακυρωτικά και εκδοτικά μηχανήματα, οθόνες ενημέρωσης των επιβατών, ενώ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής των 300 οδηγών που θα προσληφθούν.

Ωστόσο αξίζει να αναφερθεί ότι με την καθυστέρηση της έκδοσης απόφασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, πάει πίσω κατά περίπου ένα μήνα η δρομολόγηση αυτών των 100 λεωφορείων (+20 εφεδρικών). Έτσι, αντί να βγούνε στο δρόμο αρχές Μαρτίου, όπως υπολογιζόταν, θα βγούνε αρχές Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ