Δευτέρα 21/6/2021

Στις Σέρρες το πρώτο κλειστό Κέντρο μεταναστών – Αναμένεται και δεύτερο

Με διαδικασίες Fast Track θα απελαύνονται από την 1η Μαρτίου όσοι μετανάστες μπήκαν παράνομα στη χώρα, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίστηκε για την μη καταγραφή και υποβολή αίτησης ασύλου.

Βάσει αυτού, δρομολογείται η άμεση δημιουργία του πρώτου κλειστού Κέντρου στο εσωτερικό της χώρας στην Βόρεια Ελλάδα, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως πρόκειται για έτοιμο κέντρο στο νομό Σερρών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο νέο κέντρο, θα μεταφερθούν όσοι μπήκαν παράνομα στη χώρα μετά την 1η Μαρτίου, τόσο από τον Έβρο όσο και από τα νησιά, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερο κλειστό κέντρο κοντά σε αεροδρόμιο. Ο στόχος των ελληνικών αρχών είναι να επαναπατρίζονται άμεσα στις χώρες καταγωγής τους.

Δείτε επίσης: Νέα ένταση στις Καστανιές – Τούρκοι αστυνομικοί ρίχνουν καπνογόνα στο ελληνικό φυλάκιο (video)

Παράλληλα, εκδόθηκε σε ΦΕΚ και η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται για ένα μήνα η υποβολή αιτήσεων χορήγησης ασύλου από άτομα που εισέρχονται παράνομα στη χώρα και τα άτομα αυτά επιστρέφονται –χωρίς καταγραφή– στη χώρα προέλευσης ή καταγωγής.

Καθώς η ΠΝΠ έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Μαρτίου, όσοι έφθασαν στα νησιά από την Κυριακή και μετά εμπίπτουν στη συγκεκριμένη διάταξη και άρα θα πρέπει να επιστραφούν χωρίς να υποβάλουν αίτημα ασύλου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ