14-8-2020

«Κρεμάει» το όπλο του ο… Ράμπο της Δίωξης Ναρκωτικών, Γιάννης Ραχωβίτσας

Κρεμάει μια για πάντα το… όπλο του ο φημισμένος «Ράμπο» της Δίωξης Ναρκωτικών Γιάννης Ραχωβίτσας, ο οποίος έχει συνδέσει όσο κανείς άλλος το όνομά του με τις έρευνες για την εξάρθρωση κυκλωμάτων ναρκωτικών, καθώς ήρθε η ώρα να αποσυρθεί από την ενεργό δράση!

Από τον Οκτώβριο του 2011, οπότε αποστρατεύτηκε από την ΕΛ.ΑΣ., ο Γιάννης Ραχωβίτσας εργαζόταν στο κλιμάκιο της αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) στην Αθήνα. Πλέον, όμως, διακόπτει τη συνεργασία του με τους Αμερικανούς, κάτι που ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω μιας ανάρτησης που έκανε, ανήμερα στα γενέθλιά του.

ΡΑΧΩΒΙΤΣΑΣ

«Συμπληρώνοντας σήμερα το 65ο έτος της ηλικίας μου αποφάσισα να αλλάξω σελίδα στη ζωή μου! Υπηρετώντας στη δίωξη κατά του κοινού εγκλήματος και των ναρκωτικών για 38 και πλέον έτη στην Ελληνική Αστυνομία (Σεπτέμβριος 1973 – Οκτώβριος 2011) και για οκτώ έτη με την DEA ( Φεβρουάριος 2012 – σήμερα), ευχαριστώ τον Θεό, γιατί μετά από όλη αυτή την “πορεία” αποχωρώ “πλήρης” εμπειριών και υγιής!!! Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που όλα αυτά τα χρόνια με ανέχθηκε και με στήριξε, τους φίλους μου, καθώς επίσης και όλους τους συναδέλφους μου της Ελληνικής Αστυνομίας και της DEA» έγραψε ο απόστρατος αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. στην ανάρτησή του στο facebook, την οποία συνόδευσε με μια φωτογραφία που τον δείχνει έτοιμο να σβήσει τα κεράκια στην τούρτα γενεθλίων του.

ΡΑΧΩΒΙΤΣΑΣ

Δείτε επίσης: Το Δημόσιο καταπολεμά τη χρήση παράνομων προγραμμάτων αγοράζοντας 110.000 άδειες λογισμικού

Ο «Βλάχος», όπως τον αποκαλούσαν συνάδελφοί του, λόγω της καταγωγής της… γκλίτσας που είχε σε περίοπτη θέση στο γραφείο του και του χαρακτηριστικού μουστακιού του, γεννήθηκε το 1955 στο Φανάρι Καρδίτσας και το 1973 κατατάχθηκε στη Χωροφυλακή.

ΡΑΧΩΒΙΤΣΑΣ

Επί τέσσερα χρόνια υπηρέτησε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για να μετατεθεί στη συνέχεια στη Δίωξη Ναρκωτικών Αθήνας, όπου παρέμεινε από το 1986 έως το 2006, εξαρθρώνοντας καρτέλ ναρκωτικών. Συμμετείχε στην έρευνα για τη σύλληψη του Κώστα Πάσσαρη και έφτασε να γίνει υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Το 2011 βρέθηκε εκτός Αστυνομίας, όμως οι Αμερικανοί τού πρότειναν θέση στην DEA, στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ