Τρίτη 22/6/2021

Η Γιάννα διατυμπανίζει ότι δεν θα πάρει δημόσιο χρήμα και έχει χορηγό του «2021» την… Τράπεζα της Ελλάδος!

«Ο στόχος είναι το όλο εγχείρημα να υλοποιηθεί χωρίς να απαιτηθούν δημόσιοι πόροι» είχε πει η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου, στις 7 Νοεμβρίου, στη διάρκεια πανηγυρικής εκδήλωσης στη Βουλή, ωστόσο πριν αλέκτορα φωνήσαι, τα πράγματα, ως δείχνουν, δεν είναι ακριβώς έτσι.

Και αυτό διότι, όπως ανέφερε η κυρία Αγγελοπούλου σε ανάρτησή της στο twitter, ούτε λίγο ούτε πολύ, στην προσπάθεια της Επιτροπής συμβάλλει εμπράκτως και η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), δηλαδή εμμέσως ο ελληνικός λαός.

«Ευχαριστώ την Τράπεζα της Ελλάδος για τη σημαντική χορηγία της στην Επιτροπή “Ελλάδα 2021”. Δεν θα κουραστώ να λέω ότι δεν ξοδεύουμε ούτε 1 ευρώ του ελληνικού κράτους. Οι δράσεις που θα γίνουν για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση υποστηρίζονται αποκλειστικά από δωρεές και χορηγίες» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η επικεφαλής της Επιτροπής, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα και απορίες.

Είχε προηγηθεί προχθές το πρωί συνάντηση στα γραφεία της Τραπέζης της Ελλάδος μεταξύ του διοικητή της Γιάννη Στουρνάρα και της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννας Αγγελοπούλου, οι οποίοι, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «υπέγραψαν τη Χορηγική σύμβαση μεταξύ της Τράπεζας και της Επιτροπής».

Στόχος της χορηγίας, κατά την ίδια ανακοίνωση, «είναι να βοηθηθεί η Επιτροπή προκειμένου να αναπτύξει ένα συνολικό χορηγικό πρόγραμμα, το οποίο, με δεδομένο ότι δεν χρησιμοποιεί καθόλου δημόσιους πόρους, θα της επιτρέψει να υποστηρίξει τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που σχεδιάζονται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821». Τώρα, πώς δεν χρησιμοποιεί δημόσιους πόρους, όταν η Τράπεζα της Ελλάδος είναι χορηγός, είναι ένα ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Αγγελοπούλου, απαντώντας σε διάφορα δημοσιεύματα κατά το παρελθόν, είχε διευκρινίσει: «Κάθε δαπάνη που συνδέεται με το πρόσωπό μου ως προέδρου της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” δεν επιβαρύνει παρά μόνο εμένα την ίδια. GA».
Και ο λαμπερός αγώνας στον δρόμο προς το… ’21 συνεχίζεται!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ