Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Εμφανίστηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο – Σε απομόνωση όσοι ταξίδεψαν στην Ελλάδα

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Σε απομόνωση για δύο εβδομάδες, αλλά και ελεγχόμενοι μέσω τηλεφωνικής παρακολούθησης θα είναι όσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στην Ελλάδα τις τελευταίες 14 ημέρες κι επέστρεψαν στην πατρίδα τους, όπως ανακοίνωσε το Κυπριακό υπουργείο Υγείας.

Οι άνθρωποι, για το φόβο του κορωνοϊού, θα τίθενται σε υποχρεωτικό αυτοπεριορισμό στην οικία τους ή σε χώρο του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου.

Το υπουργείο, επίσης, απαιτεί την αποφυγή στενών επαφών και μετακινήσεων, τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, παρακολούθηση και αναφορά συμπτωμάτων στο 1420.

Στη ίδια κατηγορία με την Ελλάδα (κατηγορία 2) βρίσκονται επίσης άνθρωποι που επέστρεψαν ή εισέρχονται στην Κύπρο μέσω των:

Υπόλοιπων επαρχιών της Κίνας (εξαιρουμένης της επαρχίας Hubei), της Ιαπωνίας, του
Χονγκ Κονγκ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.
Επίσης,

Κλείνει το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κύπρου

Στο μεταξύ, τις τελευταίες ώρες επιβεβαιώθηκαν στην Κύπρο τα δύο πρώτα κρούσματα κορωνοϊού, με τον έναν να είναι ο επικεφαλής ιατρός της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κύπρου, το οποίο, κατά συνέπεια, έχει τεθεί σε καραντίνα.

Ο γιατρός είναι 64 ετών.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ