Επιστρέφουν στα ΚΕΠ δημοφιλή πιστοποιητικά που είχαν υπαχθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Must Read

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα είχε σήμερα Τρ Τρίτη 10/03 ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και συνεργατών.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η επικαιροποίηση και επανένταξη διαδικασιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης στα ΚΕΠ, καθώς επίσης και οι νομοθετικές ρυθμίσεις που απαιτούνται για την ένταξη νέων διαδικασιών.

Συμφωνήθηκε η επανένταξη σημαντικού αριθμού διαδικασιών, οι οποίες βρίσκονται σε αναστολή από το 2013, καθώς επίσης και η ένταξη νέων διαδικασιών, που αφορούν τις επιχειρήσεις και διαδικασιών που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία.

Πιο συγκεκριμένα, θα επικαιροποιηθούν και θα ενταχθούν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω πιστοποιητικά, τα οποία είναι υψηλής ζήτησης και ενδιαφέροντος για το ευρύ κοινό:

  • Περί δημοσίευσης ή μη διαθήκης
  • Περί αποποίησης ή μη κληρονομίας
  • Περί μη αμφισβήτησης ή προσβολής κληρονομικού δικαιώματος
  • Περί ανάκλησης, τροποποίησης, αφαίρεσης κληρονομητηρίου

Με σκοπό το συντονισμό των δύο Υπουργείων και την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ, η οποία αναμένεται περί τα τέλη Μαρτίου, συγκροτήθηκε σήμερα ομάδα εργασίας.

Διαβάστε επίσης: Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών ζητεί αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This