«Λουκέτο» στην εκπαίδευση! Κλείνουν όλα τα σχολεία, παιδικοί σταθμοί, Πανεπιστήμια και ΙΕΚ

Must Read

Την απόφαση να κλείσουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης στην Ελλάδα για 14 ημέρες, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας , Βασίλης Κικίλιας ως μέτρο πρόληψης για τον κορωνοϊό. Παιδικοί σταθμοί, σχολεία, Πανεπιστήμια, ΙΕΚ βάζουν λουκέτο για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

Η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια

«Το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Προβλέπεται ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανήλικων μαθητών, καθώς και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω του κορωνοϊού. Σας καλώ να επιδείξουμε όλοι ατομική υπευθυνότητα και ειδικά οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, αφού το μέτρο αυτό στοχεύει αποκλειστικά στον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Είναι η στιγμή που πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική υπεθυνότητα» δήλωσε εκτάκτως ο υπουργός Υγείας.

Μέχρι στιγμής 900 σχολεία έχουν κλείσει και προχωρούν σε απολυμάνσεις, ενώ μόλις χθες το βράδυ το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ακόμα 21 σχολεία, με τη λίστα να ανανεώνεται συνεχώς, ενώ ήδη λουκέτο έχει μπει έως και τις 18 Μαρτίου σε όλα τα περίπου 700 σχολεία (ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας) σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο.

Μόνο τηλεφωνική η επικοινωνία καθηγητών- γονέων

Μετά από ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αλλαγές γίνονται και στη διαδικασία με την οποία παίρνουν βαθμούς οι μαθητές, καθώς η επικοινωνία των γονέων με τους καθηγητές  θα γίνεται μόνο τηλεφωνικά. Παράλληλα σε σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα του κάθε μαθητή και χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων και κηδεμόνων στο σχολείο, θα δίνονται οι σχολικοί έλεγχοι για το β τρίμηνο του Δημοτικού.

Έκτακτα μέτρα ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Έκτακτες ανακοινώσεις και μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης κορωνοϊού αναμένεται να κάνει την Τετάρτη ο πρωθυπουργός μετά την τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον συντονισμό και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κλείνουν σχολεία και στην Κύπρο

Μετά από συνεδρίαση στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, κλείνουν τα σχολεία στην επαρχία Λευκωσίας, απαγορεύονται μαζικές συγκεντρώσεις άνω των 75 ατόμων σε σε κλειστούς χώρους  έως 31 Μαρτίου, ενώ ακυρώνονται συναυλίες και παρελάσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This