Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

«Λουκέτο» στην εκπαίδευση! Κλείνουν όλα τα σχολεία, παιδικοί σταθμοί, Πανεπιστήμια και ΙΕΚ

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Την απόφαση να κλείσουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης στην Ελλάδα για 14 ημέρες, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας , Βασίλης Κικίλιας ως μέτρο πρόληψης για τον κορωνοϊό. Παιδικοί σταθμοί, σχολεία, Πανεπιστήμια, ΙΕΚ βάζουν λουκέτο για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

Η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια

«Το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Προβλέπεται ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανήλικων μαθητών, καθώς και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω του κορωνοϊού. Σας καλώ να επιδείξουμε όλοι ατομική υπευθυνότητα και ειδικά οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, αφού το μέτρο αυτό στοχεύει αποκλειστικά στον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Είναι η στιγμή που πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική υπεθυνότητα» δήλωσε εκτάκτως ο υπουργός Υγείας.

Μέχρι στιγμής 900 σχολεία έχουν κλείσει και προχωρούν σε απολυμάνσεις, ενώ μόλις χθες το βράδυ το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ακόμα 21 σχολεία, με τη λίστα να ανανεώνεται συνεχώς, ενώ ήδη λουκέτο έχει μπει έως και τις 18 Μαρτίου σε όλα τα περίπου 700 σχολεία (ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας) σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο.

Μόνο τηλεφωνική η επικοινωνία καθηγητών- γονέων

Μετά από ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αλλαγές γίνονται και στη διαδικασία με την οποία παίρνουν βαθμούς οι μαθητές, καθώς η επικοινωνία των γονέων με τους καθηγητές  θα γίνεται μόνο τηλεφωνικά. Παράλληλα σε σφραγισμένο φάκελο στην τσάντα του κάθε μαθητή και χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων και κηδεμόνων στο σχολείο, θα δίνονται οι σχολικοί έλεγχοι για το β τρίμηνο του Δημοτικού.

Έκτακτα μέτρα ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Έκτακτες ανακοινώσεις και μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης κορωνοϊού αναμένεται να κάνει την Τετάρτη ο πρωθυπουργός μετά την τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον συντονισμό και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κλείνουν σχολεία και στην Κύπρο

Μετά από συνεδρίαση στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, κλείνουν τα σχολεία στην επαρχία Λευκωσίας, απαγορεύονται μαζικές συγκεντρώσεις άνω των 75 ατόμων σε σε κλειστούς χώρους  έως 31 Μαρτίου, ενώ ακυρώνονται συναυλίες και παρελάσεις.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ