Ψυχρή εισβολή το Σαββατοκύριακο – Τσουχτερό κρύο και χιόνια

Αναλυτική πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας θα σημειώσει ο υδράργυρος το Σάββατο (8/2), ενώ η ψυχρή εισβολή που θα σαρώσει τη χώρα αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Παγετός, τσουχτερό κρύο αλλά και βροχές αναμένονται σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ δεν αποκλείονται ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα, στην Εύβοια και στα ορεινά της Κρήτης.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για παγετό. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 μποφόρ ιδίως στα νότια τμήματα του πελάγους.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ σήμερα Σάββατο (8/2) στα ανατολικά ηπειρωτικά, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη προβλέπονται, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Πιθανότητα ασθενών τοπικών χιονοπτώσεων στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Έτσι, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο υδράργυρος στα κεντρικά και στα βόρεια θα φτάσει τους 8 με 9 και τοπικά τους 10 βαθμούς Κελσίου, στις υπόλοιπες περιοχές τους 11 με 13 και κατά τόπους στα δυτικά, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη τους 14 με 15. Παγετός θα σημειωθεί – κατά τόπους – στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

https://exchange.glomex.com/video/v-d7ms6zz21a3t?integrationId=40599w17mbz7o7uw

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο καιρός σήμερα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές, πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στην Πάρνηθα. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 10 με 11 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Άνεμοι: Στη δυτική Μακεδονία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και – τοπικά – στο Θρακικό έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό της Ηπείρου από -3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΕΥΒΟΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές, πιθανότητα ασθενών τοπικών χιονοπτώσεων στα ορεινά. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και τα νότια 7, πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη, πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά της Κρήτης. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και πιθανώς – τοπικά – 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 13 με 14 και στη νότια Κρήτη έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νοτιότερα των Δεδεκανήσων από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 με 15 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στις Σποράδες 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 9 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση από το meteo.gr

Tο Σάββατο 8 Φεβρουαρίου αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα είναι αυξημένες, δίνοντας λίγες ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά ορεινά, στα ορεινά της Εύβοιας και στα ορεινά της Κρήτης. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί, στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από -7 έως 4 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -4 έως 8-9, στην Ήπειρο από -1 έως 11-13, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά από 0 έως 12-14, στη Θεσσαλία και στη βόρεια Στερεά από -2 έως 8-9, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 0 έως 9, στα Επτάνησα από 5 έως 12, στα νησιά του βόρειου Αιγαίου από 2 έως 8 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 10-12.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ και στο Θερμαϊκό, όπου αναμένονται ασθενείς άνεμοι. Επίσης, σύμφωνα με το meteo.gr, στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 μποφόρ και – τοπικά – 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8-9 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

https://exchange.glomex.com/video/v-d7m5l8khslj5?integrationId=40599w17mbz7o7uw

Ο καιρός την Κυριακή 9/2

Αύριο Κυριακή (9/2) στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς στο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα κεντρικά και τα βόρεια θα φτάσει τους 8 με 9 και τοπικά τους 10 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 11 με 13 και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Τη Δευτέρα στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Τρίτη στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν βροχές, κυρίως στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το βράδυ στο Ιόνιο 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Τετάρτη στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

 
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αδιαφορία ΕΛΓΑ για τους πυρόπληκτους της Αιγιαλείας

Μήπως αυτός είναι ο απώτερος στόχος;
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κινήσεις οι Κινέζοι εντός και εκτός επικράτειας

Η πληροφορία εξετάζεται προσεκτικά
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αλέξης Τσίπρας: Την Δευτέρα κυκλοφορεί η «Ιθάκη» – Η νέα προδημοσίευση

Την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα με τίτλο «Ιθάκη». Μάλιστα, σύμφωνα...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: «Η Ήπειρος βιώνει την κατάρρευση της επιφανειακής πολιτικής των υποσχέσεων»

«Όποιος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ήπειρο διαπιστώνει την κατάρρευση της επιφανειακής πολιτικής των υποσχέσεων και της επικοινωνιακής διαχείρισης, μπροστά...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Ανδρουλάκης: Το βίντεο για τα προβλήματα της επαρχίας

Στα προβλήματα της επαρχίας με την αποδυνάμωση τους πρωτογενούς τομέα και την αποδυνάμωση των δομών του κοινωνικού κράτους ασχολήθηκε ο...
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Δημοσκόπηση: Ωφέλησε την Ελλάδα η επίσκεψη Ζελένσκι;

Δεκτός με κάθε επισημότητα έγινε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, υπογράφοντας μάλιστα...
ΕΛΛΑΔΑ

Έδεσσα: Σε κρίσιμη κατάσταση το ζευγάρι που έφαγε άγρια μανιτάρια

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύονται στην Ιταλία ο 65χρονος και η 55χρονη από την Έδεσσα, οι οποίοι δηλητηριάστηκαν από...
ΕΛΛΑΔΑ

Στο έλεος της κακοκαιρίας – Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες

Η κακοκαιρία χτυπά την χώρα. Το σκηνικό του καιρού δεν αλλάζει από αύριο Κυριακή έρχεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας. Από...
ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακές Αλικαρνασσού: Οι Καργάκηδες με ποινικούς έστηναν γλέντια με delivery και αλκοόλ

Νέα στοιχεία για την αιφνιδιαστική επιχείρηση των ΕΚΑΜ που οδήγησε στη μεταγωγή επτά κρατουμένων «υψηλού ρίσκου», μεταξύ των οποίων και...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διαβάστε επίσης