Σε ετοιμότητα οι δυνάμεις στις Καστανιές – Ενισχύονται με κυπριακές μονάδες

Must Read

Σε ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι δυνάμεις στις Καστανιές του Έβρου, με τις απωθήσεις παράνομων μεταναστών να συνεχίζονται κανονικά. Σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης, χθες σε διάστημα μόλις 12 ωρών αποτράπηκε η παράνομη είσοδος σε 473 αλλοδαπούς και συνελήφθη ένα άτομο, ενώ από τις 29 Φεβρουαρίου έως χθες απωθήθηκαν συνολικά 43.397 μετανάστες.

Την ίδια ώρα, οι εργασίες για την ενίσχυση των συνόρων συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, ενώ αυξάνονται και οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούν την περιοχή, καθώς την Τρίτη κατέφθασαν από την Κύπρο αντιοχλαγωγικές μονάδες.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, που επισκέφθηκε χθες το στρατιωτικό φυλάκιο προκειμένου να ενημερωθεί από τους υπεύθυνους αξιωματικούς για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ευχαρίστησε τις δυνάμεις που προστατεύουν τα σύνορα. «Το “ευχαριστώ” είναι λίγο για όσους “φυλάττουν Θερμοπύλες”». Ανέφερε επίσης πως η Ελλάδα δεν είναι ένας απλός γεωγραφικός χώρος, «αλλά είναι μια χώρα οργανωμένη, δημοκρατική που μπορεί και να προφυλάξει τα σύνορα της Ευρώπης που ξεκινάνε από εδώ».

«Ο ελληνικός λαός είναι όλος μια γροθιά»

«Είμαστε βέβαιοι ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα καταλάβουν τι ακριβώς παίζεται εδώ, θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, θα βοηθήσουν, όσο πρέπει, την ελληνική κυβέρνηση, τον ελληνικό λαό συνολικά, γιατί ο ελληνικός λαός είναι όλος μια γροθιά, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτή την ασύμμετρη απειλή. Αισιοδοξούμε ότι μέσα από τον διάλογο, που φαίνεται ότι ξεκινάει μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, θα βρεθεί το συντομότερο λύση, έτσι ώστε να αποφορτιστεί αυτή η κατάσταση» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Στο μεταξύ, μπορεί οι ροές προσφύγων και μεταναστών προς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου να έχουν μειωθεί δραματικά τα τελευταία 24ωρο, ωστόσο οι κάτοικοι της Λέσβου είναι εξοργισμένοι, καθώς όλο και περισσότερα ξωκλήσια στο νησί έχουν μετατραπεί σε υπαίθριες δομές. Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η περίπτωση του Αγίου Δημητρίου, 3,5 χιλιόμετρα από τη Σκάλα Συκαμνιάς, όπου δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες είναι στοιβαγμένοι στο προαύλιο του ναού.

Δείτε επίσης: Στον ανακριτή ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, με την κατηγορία ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This