Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Άγρια εκμετάλλευση από Βρετανούς μεσίτες στους Έλληνες φοιτητές που παρακολουθούν Erasmus!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Μια πρωτάκουστη καταγγελία έγινε γνωστή σχετικά με τους Έλληνες φοιτητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα Erasmus στην Βρετανία.

Η κυρία Β.Δ. (τα στοιχεία της καταγγέλλουσας βρίσκονται στη διάθεση κάθε νόμιμα ενδιαφερόμενου) έκανε την παρακάτω καταγγελία:

Το newsbreak.gr επικοινώνησε με αρμόδιες υπηρεσίες στη Βρετανική πρωτεύουσα οι οποίες επιβεβαίωσαν την καταγγελία.

Δηλαδή, φοιτητές οι οποίοι παρακολουθούν Erasmus και οι οποίοι επιθυμούν λόγω κορωνοϊού να επιστρέψουν στην Ελλάδα πριν το τέλος του προγράμματος χάνουν τα χρήματα τα οποία έχουν προπληρώσει για τη διαμονή τους.

Δηλαδή οι φοιτητές προπληρώνουν μια τρίμηνη παραμονή η οποία σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνάει τα 1.200 ευρώ. Έστω και ένα έχουν παραμείνει ακόμα και ένα μήνα δεν μπορούν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Και αυτό διότι ακόμα και τώρα οι Βρετανοί δεν θεωρούν την ανάγκη επιστροφής «ανωτέρα βία» μια και σχεδόν τα πάντα στην Αγγλία (βλακωδώς) λειτουργούν τα πάντα κανονικά!

Αυτή η κατάσταση φέρνει σε απόγνωση, φοιτητές και γονείς οι οποίοι δεν ξέρουν τι να κάνουν ειδικά τώρα, σε αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά περίοδο και διότι αυτό το γεγονός που είναι καθαρή εκμετάλλευση δεν εμπίπτει στην δικαιοδοσία του κρατικών φορέων μια και αφορά σύμβαση με ιδιώτες μεσίτες.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ