Παρασκευή 18/6/2021

Χωνέψτε το! Μόνη σωτηρία οι πόλεις… φαντάσματα – Αδειάστε τους δρόμους, μείνετε σπίτι

Λίγο τα μέτρα, λίγο τα μίντια που δικαιολογημένα (αυτή τη φορά) σπέρνουν τον πανικό ελπίζουμε πως οι Ελληνες θα αρχίζουν να συμμορφώνονται σιγά-σιγά  στις εκκλήσεις της Κυβέρνησης να μένουν στα σπίτια τους.

Κάθε μέρα που περνάει είναι διαφορετική από την προηγούμενη. Το προηγούμενο Σάββατο κατέκλυσαν τις παραλίες και μετά το… κράξιμο την Κυριακή οι παραλίες είχαν λιγότερο κόσμο, καθώς πολλοί πήραν τα… βουνά για πικ νικ. Τη Δευτέρα η κίνηση στους δρόμους ήταν πιο περιορισμένη, αλλά χθες πολλοί ήταν που ξεθάρεψαν. Είναι έγκλημα αυτό. Προσέξτε…

Πρέπει κάθε μέρα να μειώνεται η κίνηση στους δρόμους. Αν δεν είναι δυνατόν να μην βγαίνουμε καθόλου, ας… ξεμυτίζουμε με προφυλάξεις μόνο για τα απαραίτητα. Πλέον οι περισσότεροι δουλεύουν από τα σπίτια τους. Θέλουμε να δούμε τις πόλεις έρημες. Τα κρούσματα που δεκαπλασιάζονται μέρα με την ημέρα πρέπει να αρχίσουν να τρομοκρατούν τους Ελληνες και να καταλάβουν πως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από ότι νόμιζαν.

Ο Μητσοτάκης μίλησε για δίμηνη μάχη. Μην έχουμε αυταπάτες πως σε 15 μέρες θα είμαστε στους δρόμους μέσα στην καλή χαρά. Σε δυο βδομάδες θα είναι τα πράγματα πιο δύσκολα.

Έχουμε το παράδειγμα της Ιταλίας. Οι γείτονές μας πήραν τον κορωνοϊό αψήφιστα και καθημερινά μετράνε εκατοντάδες νεκρούς. Πλέον, σχεδόν μια ολόκληρη χώρα βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό και το πιο σημαντικό είναι πλέον συνειδητοποιημένοι. Άργησαν αρκετά, αλλά έστω και τώρα μπορούν να σώσουν τις ζωές τους και των ανθρώπων τους.

Πρέπει κι εμείς να το καταλάβουμε ΤΩΡΑ πριν γίνουμε… Ιταλία. Το κράτος πήρε νωρίς μέτρα, αλλά πρέπει και οι πολίτες να καταλάβουν τη δύσκολη κατάσταση και να μείνουν στα σπίτια τους. Αν ο κορωνοϊός εξαπλωθεί με ταχύτητα Ιταλίας το ελληνικό σύστημα υγείας θα καταρρεύσει. Θα χαθούν χιλιάδες ζωές.
Αυτή τη φορά θέλουμε να δούμε πόλεις-φαντάσματα. Όλοι μένουμε σπίτι.

Δείτε επίσης: Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα από την Τετάρτη – Δείτε τα νέα μέτρα (video)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ