Ανακαλείται η άδεια του Δελφιναρίου στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, με παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής

Must Read

Στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας του Δελφιναρίου στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, εισακούοντας τις διαμαρτυρίες των φιλοζωικών οργανώσεων.

Με βάση απόφαση που ελήφθη στις 13 Μαρτίου, η Περιφέρεια Αττικής προχωρά σε αναστολή της λειτουργίας του Δελφιναρίου στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, καθώς, όπως αποδείχτηκε, συνεχίζονται εκεί να πραγματοποιούνται οι «εκπαιδευτικές» κωλοτούμπες των δελφινιών προς τέρψιν των θεατών, και, μάλιστα, έναντι αντιτίμου, κάτι που αποτελεί παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Τι αναφέρει η απόφαση:
«ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ “ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Α.Ε.”, ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Ανακαλούμε την άδεια λειτουργίας του Τμήματος του Ζωολογικού Κήπου της εταιρίας ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Α.Ε., στην θέση Γιαλού του Δήμου Σπάτων, που αφορά τις εγκαταστάσεις των θαλάσσιων θηλαστικών για τα δελφίνια, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 10 του ΠΔ 98/2004 “περί ίδρυσης και λειτουργίας των ζωολογικών κήπων”.

Οι υπηρεσίες στις οποίες κοινοποιείται η παρούσα Απόφαση, παρακαλούνται για τυχόν δικές τους ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Δ/νσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής

Βοϊδονικόλας Σταύρος».

Επιπλέον, αιρετοί της Περιφέρειας Αττικής, επικαλούμενοι το νόμο, αναφέρουν ότι θα πρέπει να ακολουθηθούν τα εξής για το δελφινάριο του ζωολογικού πάρκου:

  • να οριστεί ένα πρόσωπο ως εγγυητής για την φροντίδα των ζώων
  • να φύγουν από την επιχείρηση όποιες υποδομές παραπέμπουν σε παραστάσεις (π.χ. κερκίδες)
  • να σφραγιστεί η επιχείρηση

Διαβάστε επίσης: Οδηγίες από το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης για να μην «πέσουν» επικοινωνίες και Ίντερνετ

ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Το θέμα της παράνομης λειτουργίας του Δελφιναρίου είχε τεθεί και σε συνεδρίαση της Περιφέρειας τον περασμένο Φεβρουάριο, με την «Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής» να ζητά από την Περιφερειακή Διοίκηση τηv άμεση εφαρμογή του νόμου και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων, για τις διαπιστωμένες παραβάσεις της «Αττικό Ζωολογικό Πάρκο Α.Ε.».

Αξίζει να σημειωθεί πως, στις 28 Σεπτεμβρίου 2018 είχε βεβαιωθεί με κοινή υπουργική απόφαση στην «Αττικό Ζωολογικό Πάρκο Α.Ε.» το διοικητικό πρόστιμο ύψους 44.350 ευρώ, για τις παράνομες παραστάσεις με δελφίνια που πραγματοποιεί επί σειρά ετών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This