Παρασκευή 18/6/2021

Νέο «ντου» μεταναστών τη νύχτα στον Έβρο, με την βοήθεια Τούρκων αστυνομικών (video)

Μια από τα ίδια χθες τη νύχτα στον Έβρο. Μετά από αρκετές ημέρες ηρεμίας στα σύνορα, περίπου 500 παράνομοι μετανάστες 2.30 ώρες μετά τα μεσάνυχτα επιχείρησαν να μπουν στο ελληνικό έδαφος, με τη βοήθεια Τούρκων αστυνομικών, οι οποίοι πετούσαν για κάλυψη καπνογόνα και δακρυγόνα.

Μέχρι τις 4 τα ξημερώματα πολιορκούσαν τον φράχτη που βρίσκεται κοντά στο φυλάκιο των Καστανέων. Ωστόσο,  οι Ελληνες συνοριοφύλακες χρησιμοποίησαν τους ειδικούς ανεμιστήρες που έχουν τοποθετηθεί σε στρατιωτικά οχήματα και επέστρεψαν τους καπνούς στην άλλη πλευρά.

Οι Ελληνες αστυνομικοί και στρατιώτες απώθησαν την εισβολή, ενώ η συνεργασία των παράνομων μεταναστών με τους Τούρκους αστυνομικούς έγινε αντιληπτή και από τμήματα της Frontex που ήταν αναπτυγμένα στις Καστανιές και περιπολούσαν για την προστασία των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων.

Ενδέχεται αυτή η προσπάθεια των Τούρκων να συσχετίζεται με τα κρούσματα κορωνοϊού στη γείτονα χώρα, καθώς η Άγκυρα καθώς η ίσως φοβάται μήπως ο ιός μεταδοθεί στους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Το trakikanea.gr παρουσίασαν φωτογραφίες και βίντεο Τούρκων με ειδικές στολές προστασίας από τον κορωνοϊό, οι οποίοι όπως αναφέρει το ρεπορτάζ κλήθηκαν να συλλέξουν την σορό παράνομου μετανάστη που βρίσκονταν σε τουρκικό έδαφος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ