Κυριακή 13/6/2021

Κινέζικη αλληλεγγύη: 50.000 προστατευτικές μάσκες δώρο στην Ελλάδα!

Σε μια συγκινητική χειρονομία αλληλεγγύης προς την Ελλάδα προχώρησε η Κίνα, η χώρα που χτυπήθηκε πρώτη από το νέο κορωνοϊό, δωρίζοντας 50.000 προστατευτικές μάσκες για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων μας.

Της μάσκες παρέδωσε στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, η Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Zhang Qiyue, με τον πρώτο να ευχαριστεί την ίδια, την κινεζική κυβέρνηση, αλλά και την κινεζική κοινότητα για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της κρίσης Δημόσιας Υγείας που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

κορωνοιος μασκες απο κινα ελλαδα

Συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε, μέσω της Πρέσβειρας, την Κίνα, για όλες τις προσπάθειες και φυσικά όλες τις εταιρείες και την κινεζική κοινότητα εδώ, για τη βοήθεια και τη στήριξη. Αυτό είναι ένα πρώτο μικρό δείγμα. Το Σάββατο το πρωί, στην πτήση της Air China που θα έρθει στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, θα υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερο δείγμα και των εταιρειών και του κινεζικού κράτους.

Θα ήθελα, εκπροσωπώντας την ελληνική Κυβέρνηση, να ευχαριστήσω για την προσφορά αυτή, μιας και γνωρίζετε ότι η παραγωγή και η διανομή αυτών των ειδών πρώτης ανάγκης και ατομικής προστασίας, δεν είναι εύκολη στις μέρες μας. Να ευχαριστήσω την κινεζική Κυβέρνηση για όλη την προσπάθεια, την οποία κάνει.

Αντιμετωπίζουμε μια πολύ σοβαρή κατάσταση Δημόσιας Υγείας και, με την ευκαιρία αυτή, θέλω πάλι σήμερα να απευθυνθώ στους Έλληνες και στις Ελληνίδες. Να τους πω ότι πρέπει να κάτσουν σπίτι τους, πρέπει να πάρουν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, να προσέξουν τον εαυτό τους και κυρίως τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Η κρίση είναι μπροστά μας. Οι επόμενες μέρες, εβδομάδες και μήνες θα είναι δύσκολοι και πρέπει όλοι να είμαστε πολύ σοβαροί και πολύ υπεύθυνοι στην αντιμετώπισή της».

Διαβάστε επίσης: Ι. Ιωαννίδης, καθηγητής Επιδημιολογίας του Στάνφορντ: «Τα κρούσματα στην Ελλάδα μπορεί να φτάνουν τα 50.000»!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ