Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Ανάρτηση-γροθιά: «Υπουργέ είμαστε σκουπιδιάρηδες και δεν ντρεπόμαστε για την εργασία μας! Γιατί μας αγνοήσατε;»

Είναι εργαζόμενος στην καθαριότητα του Δήμου Παιανίας από το 2008! Ονομάζεται Νίκος Γεωργίου και δεν δίστασε να δώσει φωνή σε όλους του σκουπιδιάρηδες, (όπως ο ίδιος δεν ντρέπεται να δηλώνει)!

Μέσα από μία ανάρτηση «γροθιά στο στομάχι» απευθύνεται στον Υπουργό Οικονομικών για να εκφράσει την πίκρα χιλιάδων ανθρώπων που εργάζονται μέρα νύχτα στην καθαριότητα των δήμων της χώρας, γιατί η Πολιτεία σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή τους ξέχασε για μία ακόμη φορά!

Θυμίζει στον Υπουργό ότι ρισκάρουν τη ζωή τους νυχθημερόν για 700 ευρώ, χωρίς Χριστούγεννα ή Πάσχα και με το «βαρέο και ανθυγιεινό να κρέμεται από μία κλωστή» και ότι συνεχώς είναι εκτεθειμένοι με διάφορες αρρώστιες όπως ο Η1Ν1 και όμως είναι ακόμα στην πρώτη την γραμμή».

Με απλά λόγια του λέει ότι «και τώρα που ο κορωνοϊός έχει αλλάξει όλη μας τη ζωή (και το σλόγκαν της κυβέρνησης και των επιστημόνων είναι “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”) εμείς είμαστε μέρα-νύχτα στους δρόμους και προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας»…

Ο κύριος Γεωργίου κλείνει την ανάρτησή του λέγοντας:

«Ενημερωθήκαμε σήμερα από τα Μ.Μ.Ε ότι το έκτακτο δώρο θα το πάρουν οι εργαζόμενοι στους τομείς της υγείας και της πολιτικής προστασίας και πολύ καλά θα κάνουν γιατί το αξίζουν. Για εμάς τους υπαλλήλους στον τομέα της καθαριότητας που φροντίζουμε για την Υγεία δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση;;;»

Κατανοούμε απόλυτα την δύσκολη εξίσωση που έχει να λύσει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης και ότι σίγουρα δεν θα μπορέσουν στο «τέλος της ημέρας» να είναι όλοι ικανοποιημένοι!

Όμως εδώ δεν είναι θέμα ικανοποίησης αλλά κατάφωρης αδικίας!

Οι άνθρωποι που εργάζονται στην καθαριότητα, όπως οι στρατιώτες μας, που βρίσκονται στον Έβρο ή στις δομές φιλοξενίας μεταναστών στα νησιά, θα έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα του Οικονομικού επιτελείου, όπως ήταν (και δικαίως) οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλοι οι εργαζόμενοι στην Πολιτική Προστασία.

Ελπίζουμε πολύ γρήγορα να ακούσουν ο κύριος Σταϊκούρας και ο Πρωθυπουργός το δίκαιο αυτό αίτημα ώστε να τακτοποιηθεί άμεσα αυτή η αδικία!

Διαβάστε εδώ την ανάρτηση-γροθιά του κυρίου Νίκου Γεωργίου:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ

Το επάγγελμά μας είναι σκουπιδιάρηδες και δεν ντρεπόμαστε για την εργασία μας. Είμαστε αυτοί που καθαρίζουμε τους κάδους από τα νοσοκομεία ,τα σχολεία όλες τις γειτονιές του κάθε Δήμου με αποτέλεσμα να ρισκάρουμε επί καθημερινής βάσης της ζωές μας για ένα μεροκάματο.

Ο μισθός μας είναι στα 700 ευρώ, ύστερα από διάφορες μειώσεις που προηγήθηκαν αρχές της κρίσεως με περικοπή μισθών, κόψιμο τελείως των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα. Το βαρέο και ανθυγιεινό να κρέμεται πάνω σε μία κλωστή.

Είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι με διάφορες αρρώστιες Η1Ν1 κ.α και εμείς είμαστε ακόμα στην πρώτη την γραμμή. Να ακούμε τα καθημερινά βρισίδια επειδή σταθμευουμε σε κάθε καδο για να τους αδειάσουμε.

Παρόλο αυτές τις δυσκολίες με κόπο και ιδρώτα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, είτε με βροχή, κρύο καύσωνα και έρχεται τώρα ό κορωνοϊός και είμαστε πάλι παρών μέρα-νύχτα και προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας.

Ενημερωθήκαμε σήμερα από τα Μ.Μ.Ε ότι το έκτακτο δώρο θα το πάρουν οι εργαζόμενοι στους τομείς της υγείας και της πολιτικής προστασίας και πολύ καλά θα κάνουν γιατί το αξίζουν. Για εμάς τους υπαλλήλους στον τομέα της καθαριότητας που φροντίζουμε για την Υγεία δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση;;;

Θα θέλαμε μια επίσημη απόφαση και για εμάς.
Με εκτίμηση οι υπάλληλοι της καθαριότητας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ