Παρασκευή 25/6/2021

Τα τρία σενάρια για τα σχολεία – Από σήμερα σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση και οι μαθητές του δημοτικού

Στον αέρα είναι ακόμα όλα τα θέματα που αφορούν τη σχολική χρονιά. Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ρωτήθηκε χθες για το ενδεχόμενο να παραταθεί περαιτέρω η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, άλλα όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία αντιμετώπισης του ιού και τις εισηγήσεις ειδικών.

Ωστόσο, η υφυπουργός τόνισε πως το υπουργείο έχει τρεις επιλογές: Την περικοπή ύλης, ειδικά για τους μαθητές πανελλαδικών, την παράταση σχολικής χρονιάς και την αλλαγή ημερομηνίας Πανελλαδικών.

«Στόχος είναι οι μαθητές να πάνε με τη μεγαλύτερη δυνατή ηρεμία στις εξετάσεις», επεσήμανε.

Και οι μικροί μαθητές στην τηλε-εκπαίδευση

Και τα δημοτικά σχολεία μπαίνουν από σήμερα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία είναι υποχρεωτική. Πως θα γίνεται; Ο δάσκαλος θα αναρτά το απαραίτητο ψηφιακό υλικό στην διαδικτυακή πλατφόρμα και στη συνέχεια θα μπαίνει εκεί ο κάθε μαθητής, θα λύνει τις ασκήσεις και στη συνέχεια θα περνάει από αξιολόγηση.  Υπάρχουν δύο πλατφόρμες ψηφιακής αλληλεπίδρασης του υπουργείου Παιδείας, οι οποίες είναι πλέον στη διάθεση των εκπαιδευτικών.

«Μαθαίνουμε κάτι καινούριο» δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία τόνισε πως το υπουργείο έχει θέσει ένα χρονοδιάγραμμα προς τα σχολεία για να δηλώσουν τι ανάγκες υπάρχουν σε υλικοτεχνικές υποδομές, ενώ για την στήριξη του έργου παρέχεται συνδρομή από τον διευθυντή της σχολικής μονάδας, καθηγητές Πληροφορικής καθώς και εκπαιδευτικούς που έχουν λάβει σχετική επιμόρφωση.

Η κ. Ζαχαράκη ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό εξοπλισμού και διαδικτυακής κάλυψης, ενώ επιπρόσθετα οι μαθητές θα μπορούν να συνδέονται και τηλεφωνικά στις πλατφόρμες.

Τέλος, η κ. Ζαχαράκη υπενθύμισε ότι η τηλε-εκπαίδευση λειτουργεί ήδη σε 49 νομούς, με προτεραιότητα τους μαθητές της Γ’ λυκείου και ότι από αύριο, Δευτέρα, θα ενταχθούν και οι 5 τελευταίοι νομοί στο πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ