Τρίτη 22/6/2021

Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ: «Σήμερα συστάσεις και συμβουλές, από αύριο πρόστιμα» (video)

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα, μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί από σήμερα το πρωί. Οι αστυνομικοί ωστόσο είναι ελαστικοί την πρώτη μέρα του μέτρου, αλλά από αύριο δεν θα χαρίζονται και τα πρόστιμα των 150 ευρώ θα πέφτουν σε όποιον δεν πειθαρχεί.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος μίλησε στο ΑΠΕ, υποστηρίζοντας πως: «Πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε την σοβαρότητα της κατάστασης. Το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν είναι τιμωρητικού χαρακτήρα, αλλά προστατευτικού».

Ο Θεόδωρος Χρονόπουλος ωστόσο διευκρίνισε ότι η ανοχή τελειώνει αύριο: «δεν θα υπάρχει επιείκεια σε αυτούς που δεν θα αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί».

Σημειώνεται, ότι από τις 6 το πρωί, αστυνομικοί, δημοτικοί αστυνομικοί και λιμενικοί πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους σε όλη την χώρα, ενώ θα χρησιμοποιούνται και drones της ΕΛ.ΑΣ για τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου, το οποίο έχει ως στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Σε όσους δεν συμμορφώνονται θα επιβάλλονται κυρώσεις.

Οι έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη

 Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βρίσκεται από νωρίς το πρωί και η δημοτική αστυνομία προκειμένου να ενημερώνει για τα μέτρα με απαγόρευση κυκλοφορίας, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, αλλά και να ελέγχει εάν οι πολίτες έχουν στην κατοχή τους τα απαραίτητα για τις μετακινήσεις έγγραφα.

Δύο πληρώματα με περιπολικά της δημοτικής αστυνομίας πραγματοποιούν διελεύσεις από τις 6 το πρωί στις οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης, ενώ από αύριο, Τρίτη, άλλα δύο οχήματα θα βρίσκονται σταθερά σε κεντρικά σημεία για να υπενθυμίζουν στους πολίτες πως για τις όποιες μετακινήσεις θα πρέπει να διαθέτουν το «έντυπο δήλωσης».

Παράλληλα, η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης διαθέτει δύο πληρώματα για το γνήσιο της υπογραφής ανθρώπων που μένουν μόνοι και δεν μπορούν να μετακινηθούν, ενώ -όπως έγινε γνωστό- στις πρώτες ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν είχε τηλεφωνήσει κανένας πολίτης για να ζητήσει πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο συμπλήρωσης του εντύπου δήλωσης κυκλοφορίας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ