Οπλικά συστήματα που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας, αλλά και εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που προσφέρουν λύσεις σε όλους τους τομείς του σύγχρονου πεδίου επιχειρήσεων, με έμφαση στη διαλειτουργικότητα και την ευελιξία, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας, Ασφάλειας και Τεχνολογίας DEFEA 2025, η οποία ξεκινά αύριο, Τρίτη 6 Μαΐου, και θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 8 Μαΐου.
Την έκθεση, η οποία έχει καθιερωθεί στο παγκόσμιο στερέωμα των τεχνολογιών άμυνας και ασφαλείας, όπως φανερώνει και το γεγονός ότι φέτος υποδέχεται 436 εκθέτες από 37 χώρες, 18 εθνικά περίπτερα και 98 επίσημες αποστολές από 45 χώρες, θα εγκαινιάσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος και θα βρεθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στο διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
18 National Pavilions at DEFEA 2025! We are proud to welcome the official participation of 18 national pavilions, showcasing cutting-edge defence and security technologies from around the world. Register: https://t.co/ZzzOLtwmFf#DEFEA2025 #NationalPavilions #DefenceExhibition pic.twitter.com/s8xtdVwVAb
— DEFEA25 (@DEFEA2025) April 14, 2025
Οι πλέον σημαντικές εταιρείες του κλάδου από ολόκληρο τον κόσμο θα παρουσιάσουν στο πλαίσιο της DEFEA 2025 καινοτομίες και τεχνολογικές εξελίξεις στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας σε ξηρά, θάλασσα, αέρα, αλλά και στον κυβερνοχώρο και τα διαστημικά συστήματα, επιβεβαιώνοντας τη θέση της έκθεσης ως στρατηγικό σημείο αναφοράς για την παγκόσμια αμυντική βιομηχανία.
Join DEFEA now, where the global defence industry meets! 415 exhibitors from 34 countries and 18 National Pavilions. Book your stand: https://t.co/mlxcJZNSVt Register to attend: https://t.co/F7qL1cmYwN #DEFEA2025 #DEFEA #defenceexhibition #athens pic.twitter.com/d6dIm3VDrz
— DEFEA25 (@DEFEA2025) March 26, 2025
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που έχει θέσει υπό την αιγίδα του τη DEFEA, έχει προσκαλέσει τις πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες φιλικών και συμμαχικών χωρών. Στο πλαίσιο αυτό, θα οργανωθούν συνεδριακές και ενημερωτικές εκδηλώσεις αναδεικνύοντας τη γεωπολιτική παράμετρο της DEFEA. Την ίδια στιγμή το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας και η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, θα συναντήσουν υφιστάμενους, αλλά και νέους συνεργάτες και προμηθευτές.
Η DEFEA (DEFence Exhibition Athens) αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διεθνείς πλατφόρμες για B2B, B2G και G2G επαφές προάγοντας στρατηγικές συνεργασίες, ενώ προσφέρει έδαφος ουσιαστικού διαλόγου για τις προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας, την ευρωπαϊκή αμυντική στρατηγική και τη νέα γεωπολιτική πραγματικότητα.
Μεταξύ των 98 επιβεβαιωμένων αντιπροσωπειών που θα παραστούν στη DEFEA 2025, ξεχωρίζουν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία πολλών χωρών. Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν υπουργοί και υφυπουργοί Άμυνας από την Αρμενία, την Κύπρο, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο, καθώς και εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων της Γαλλίας, της Εσθονίας, της Σαουδικής Αραβίας και άλλων 14 χωρών.
Επιπλέον, θα παραστούν επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ουκρανία, την Αίγυπτο, την Αυστραλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πολωνία, το Ισραήλ, την Ιορδανία κ.ά. Ιδιαίτερη παρουσία θα έχουν και οι σύνδεσμοι αμυντικής βιομηχανίας από 16 χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστρία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Λιθουανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Τσεχία, η Πορτογαλία και η Ινδία.