Πέμπτη 24/6/2021

«Έπεσαν» τα πρώτα 150άρια για την απαγόρευση! Δείτε πώς γίνεται ο έλεγχος (video)

Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών που μετακινήθηκε σήμερα, την πρώτη μέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας, πειθάρχησε στις οδηγίες της κυβέρνησης για την απαραίτητη δήλωση είτε εκτυπωμένη είτε χειρόγραφη, είτε με sms.

Η πρώτη μέρα ήταν κάπως δοκιμαστική με συμβουλευτικό ρόλο, καθώς οι αστυνομικοί έδιναν οδηγίες και συστάσεις σε όσους υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν κάτι ή δεν είχαν την δυνατότητα να εκτυπώσουν την δήλωση.

Επειδή όμως πάντα υπάρχουν ορισμένοι αντιρρησίες, ορισμένοι φάνηκαν ιδιαίτερα αντιδραστικοί με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί το πρόστιμο των 150 ευρώ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το πρόστιμο επιβλήθηκε σε δύο πολίτες, έναν πεζό και ένα οδηγό, που έδειξαν προκλητική αδιαφορία. Ο οξύθυμος οδηγός στα διόδια μάλιστα, επιτέθηκε φραστικά σε αστυνομικούς. «Μέχρι τώρα έχουν βεβαιωθεί ελάχιστες παραβάσεις. Από αύριο οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και σε περίπτωση που διαπιστώνεται παράβαση θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις», δήλωσαν αστυνομικές πηγές.

Οι επόμενες μέρες θα είναι σίγουρα κρίσιμες και η πίεση των αστυνομικών αρχών με αυστηρούς ελέγχους αποσκοπεί στο να μην αποβεί εντελώς άσκοπη, αυτή η μεγάλη θυσία της κοινωνίας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ