«Βροχή» τα εκατομμύρια! Η κυβέρνηση αντί να επιτάξει τις ιδιωτικές ΜΕΘ τις χρυσοπληρώνει

Must Read

Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες δίνουν συντεταγμένα και με υψηλό αίσθημα συλλογικής ευθύνης τη μάχη εναντίον του αόρατου εχθρού, ανοίγουν «κερκόπορτες» που προκαλούν σοβαρές αρρυθμίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Λεφτά, βέβαια, για το Δημόσιο μπορεί να μην υπάρχουν, αλλά η… καλοπροαίρετη κυβέρνηση κατάφερε να βρει περί τα 30.000.000 ευρώ για τους ιδιώτες!

Είναι αλήθεια ότι τα κυβερνητικά στελέχη, έστω απρόθυμα και αποφεύγοντας αξιοσημείωτα, εξαρχής, κάθε αναφορά στον δημόσιο χαρακτήρα του Συστήματος Υγείας, καθησύχασαν τους πολίτες για την επάρκεια των κρατικών δομών.

Άφησαν, όμως, τεχνηέντως, όπως τους καταλογίζεται, εκτός πεδίου τους μεγάλους κλινικάρχες και τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, ο οποίος, ενώ παρακολουθεί τη μάχη από απόσταση ασφαλείας, φαίνεται να απολαμβάνει δυσανάλογα οφέλη.

Στη Δημόσια Αγορά αίφνης προκαλούνται σοβαρές απορίες, διότι, όπως ακούγεται, αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει στις αναγκαίες επιτάξεις, αποδίδει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου διπλάσιες αποζημιώσεις σε κλινικάρχες, οι οποίοι θα διαθέσουν μονάδες ΜΕΘ (μονάδες εντατικής θεραπείας) στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Το «φαγοπότι» συνεχίζεται

Ήδη υπάρχουν καταγγελίες ότι, αντί επιτάξεων, η κυβέρνηση διπλασιάζει από 800 ευρώ στα 1.600 ευρώ τα νοσήλια στους κλινικάρχες, που θα προσφέρουν στο σύστημα τις ΜΕΘ που διαθέτουν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Τη σχετική συζήτηση εναντίον της ιδιωτικής κερδοσκοπίας τροφοδοτεί και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, ο οποίος καταγγέλλει νέα «χαριστική» ρύθμιση υπέρ των ιδιωτών της Υγείας.

Όπως υποστηρίζει, «τη στιγμή που ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας λέει πως θα γίνονται τεστ μόνο σε συμπτωματικούς ασθενείς, γιατί δεν υπάρχουν αρκετά αντιδραστήρια, το υπουργείο Υγείας επιχορηγεί τον ΕΟΠΥΥ με 30.000.000 ευρώ, για να πληρώσει σε ιδιωτικές κλινικές το τεστ για τον Covid19».

«Το φαγοπότι συνεχίζεται» καταγγέλλει ο Παύλος Πολάκης, προσθέτοντας ότι «έτσι, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο κωφεύει στις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης για άμεση και γενναία ενίσχυση του συστήματος, αλλά συνεχίζει στην πεπατημένη των ρουσφετιών στους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες – και μάλιστα εν μέσω μιας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης».

«Έχει πραγματικά ενδιαφέρον ότι στην περίπτωση των εργαζομένων η κυβέρνηση  απαιτεί να παραχωρήσουν τουλάχιστον τον μισό μισθό τους για να βάλουν πλάτη στην κρίση, αλλά στην περίπτωση των ιδιωτικών κλινικών θεωρεί ότι πρέπει να διπλασιάσει την αποζημίωση τους. Εκεί δεν πληρώνει κάποιος; Ή μήπως για τους κλινικάρχες υπάρχουν λεφτόδεντρα»; αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This