Στην καρδιά του καλοκαιριού οι Πανελλαδικές! Κορωνοϊού… επιτρέποντος όλα δείχνουν Ιούλιο

Must Read

Μέσα στο καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο θα διεξαχθούν πιθανότατα οι πανελλαδικές εξετάσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, εφόσον δεν πάρει πιο δραματική τροπή η πανδημία του κορωνοϊού. Τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα στις 27 Απριλίου, εκτός αν οι ειδικοί εκφράσουν αντίθετη άποψη.

«Η μόνη περίπτωση που θα γίνουν το Σεπτέμβριο είναι εφόσον οι ειδικοί μας απαγορεύσουν να βρίσκονται οι υποψήφιοι μέσα στην ίδια αίθουσα το καλοκαίρι. Αυτός είναι ο λόγος που μπορώ να φανταστώ αυτή τη στιγμή για τον οποίο δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε εξετάσεις μέσα στο καλοκαίρι», είπε το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην τηλεόραση της ΕΡΤ, προσθέτοντας πως: «Όταν κι αν ανοίξουν τα σχολεία, είτε τέλη Απριλίου, είτε Μάιο, είτε αργότερα, όλα εξαρτώνται από τους ειδικούς και από την εξάπλωση του ιού, όπως και να έχει θα προχωρήσουμε σε μείωση της ύλης, σε μια ενδεχόμενη επέκταση του διδακτικού έτους, προκειμένου να μπορέσουν οι Πανελλαδικές να γίνουν μέχρι τον Ιούλιο».

Στο «καυτό» ζήτημα της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων που απασχολεί έντονα γονείς και μαθητές της Γ’ Λυκείου αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στο OPEN.

Δείτε επίσης: Παρατάθηκε το «λουκέτο» στα καταστήματα! Δείτε μέχρι πότε και ποιους αφορά – Άδωνις: «Ξεχάστε την πασχαλινή έξοδο»

«Πιθανότατα οι πανελλαδικές να διεξαχθούν μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου, καθώς οι μαθητές είναι συνηθισμένοι να δίνουν εξετάσεις στις αρχές του καλοκαιριού» είπε και ανέφερε το ενδεχόμενο να μειωθεί η ύλη των μαθημάτων για τα παιδιά της Γ’ Λυκείου και να ληφθούν και άλλα μέτρα, με στόχο να ωφεληθούν οι μαθητές και να έχουν την καλύτερη επίδοση τις ημέρες των Πανελλαδικών.

Από σήμερα μέχρι και τις 9 Απριλίου οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν την αίτησή τους μέσω email για να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Σε ερώτηση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, αλλά αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα προκαλώντας αγανάκτηση σε γονείς και μαθητές, η υφυπουργός απάντησε: «Πάνω από 130.000 εκπαιδευτικοί και πάνω από 750.000 μαθητές έχουν μπει στην πλατφόρμα». Τo γεγονός δείχνει τη μεγάλη ζήτηση αλλά και τον όγκο που υπάρχει στην πλατφόρμα.

Πρεμιέρα για την εκπαιδευτική τηλεόραση

Από την πρώτη στιγμή, πάντως, έχουν προκύψει πολλά ζητήματα που μένει να λυθούν, καθώς τις περισσότερες ώρες οι δύο ψηφιακές πλατφόρμες που έχουν τεθεί στη διάθεση των εκπαιδευτικών ώστε να ανεβάζουν το εκπαιδευτικό υλικό είναι εκτός λειτουργίας.

Στο μεταξύ, πρεμιέρα κάνει σήμερα και η εκπαιδευτική τηλεόραση μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ και απευθύνεται κυρίως σε μαθητές του δημοτικού.

Ωστόσο και εδώ δεν λείπουν τα προβλήματα, καθώς μέσα σε διάστημα μιάμισης ώρας οι μαθητές της Δ’, της Ε’ και της ΣΤ’ Δημοτικού θα πρέπει μαζί να παρακολουθούν τα μαθήματα.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα των δύο πρώτων ημερών του τηλεοπτικού σχολείου της ΕΡΤ2, το οποίο ξεκινάει καθημερινά στις 10 το πρωί:

Δευτέρα 30 Μαρτίου, 10 π.μ.:
*Επαναληπτικό μάθημα στη Γλώσσα Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης. Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος.
*Ιστορία Δ’ τάξης. Εκπαιδευτικός: Γιώργος Δάβος.
*Φυσική Ε’ τάξης. Εκπαιδευτικός: Ουρανία Γκικοπούλου.

Τρίτη 31 Μαρτίου, 10 π.μ.
*Μαθηματικά, Γ’ & Δ’ τάξης. Εκπαιδευτικός: Μίνα Τόδωρη.
*Μαθηματικά, Δ’ & Ε’ τάξης. Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος.
*Φυσική Ε’ & ΣΤ’ τάξης. Εκπαιδευτικός: Κώστας Χωριανόπουλος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This