Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στο Άνω Σούλι Μαραθώνα καθώς ξέσπασε μεγάλη φωτιά.
Το μήνυμα αναφέρει πως οι κάτοικοι πρέπει να απομακρυνθούν προς Γραμματικό και όσοι είναι στον Μαραθώνα προς Νέα Μάκρη.
Δείτε το μήνυμα:
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Γραμματικό
❗Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Άνω_Σούλι απομακρυνθείτε προς #Γραμματικό και αν βρίσκεστε στην περιοχή #Μαραθώνα απομακρυνθείτε προς #Νέα_Μάκρη
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️…
— 112 Greece (@112Greece) June 16, 2025
Νωρίτερα είχε σταλεί και άλλο μήνυμα που ανέφερε πως πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στη 13.30 και έσπευσε ισχυρή δύναμη και συγκεκριμένα 90 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, εθελοντές και από αέρος 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα ενώ συνδράμουν και υδροφόρες του ΟΤΑ. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν στη συνέχεια και πλέον οι πυροσβέστες είναι 140 ενώ τα εναέρια μέσα 17.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Άνω Σούλι στο Μαραθώνα Αττικής. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 16, 2025
Ανάρτηση σχετικά με την φωτιά έκανε και ο δήμος Μαραθώνα.
«Σε εξέλιξη #πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Άνω Σούλι – επιχειρούν πολλά οχήματα και πυροσβέστες – παράκληση για ιδιαίτερη προσοχή.
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από περίπου μία ώρα σε δασική έκταση στο Άνω Σούλι. Η φωτιά κατευθύνθηκε αρχικά προς το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ, όμως έχει πλέον άλλη κατεύθυνση.
Στο σημείο επιχειρούν πολλά οχήματα και πεζοπόρες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου η πυρκαγιά να μην πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.
Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.
Για κάθε νεότερο θα υπάρξει άμεση ενημέρωση».
Δείτε την ανάρτηση:
Στην περιοχή βρίσκονται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της φωτιάς.
Δείτε την ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας:
🔥🚨Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε δασική έκταση διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Μοναστηρίου από το ύψος της Λ. Γραμματικού στην περιοχή του Άνω Σουλίου στον Μαραθώνα Αττικής. #Πυρκαγιά
— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) June 16, 2025
(πηγή φωτογραφιών: facebook)
News Break, Ενημερώστε τις αρχές. Έχουμε τοποθετήσει βόμβες μέσα στο μετρό της Αθήνας, σε σταθμούς και βαγόνια. Θα εκραγούν σήμερα 16 Ιουνίου στις 9:45 μμ κι αν σκοτώσουν κόσμο το κρίμα στο λαιμό σας. Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει το Ισραήλ και θα πληρώσει για αυτό. Ελευθερία στην Παλαιστίνη.