Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Στο φαρμακείο της γειτονιάς 36 ακριβά σκευάσματα για καρκίνο και σκλήρυνση κατά πλάκας

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Τέλος φαίνεται ότι παίρνουν οι «ουρές της ντροπής» στα φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ για τους καρκινοπαθείς και τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, καθώς με τη σύμβαση που υπέγραψε ο ασφαλιστικός οργανισμός με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο αντιμετωπίζεται η ταλαιπωρία των ασθενών, αλλά και των συγγενών τους, οι οποίοι αναγκάζονταν να συνωστίζονται με τις ώρες για να προμηθευτούν τα φάρμακα που χρειάζονται. Στο εξής θα μπορούν να παραλαμβάνουν 36 Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) από τα φαρμακεία της γειτονιάς τους.

Ο ΕΟΠΥΥ έθεσε σε εφαρμογή τη διαδικασία διάθεσης των ΦΥΚ προς τα ιδιωτικά φαρμακεία. Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί φάρμακα για καρκινοπαθείς και ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, για τα οποία δεν απαιτείται προέγκριση από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (ΣΗΠ). Πρόκειται για 36 σκευάσματα που αντιστοιχούν σε 85 κωδικούς ΕΟΦ. Η διαδικασία παράδοσης από τα ιδιωτικά φαρμακεία είναι απλή: Αφού ο δικαιούχος περίθαλψης παραλάβει τη συνταγή από τον γιατρό του ή ενημερωθεί για τον κωδικό συνταγής (barcode) σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της 20ής Μαρτίου (Α΄ 68), μπορεί να καταχωρίσει το αίτημά του για παραλαβή του φαρμάκου του από ιδιωτικό φαρμακείο μπαίνοντας στην εφαρμογή διάθεσης ΦΥΚ μέσω του συνδέσμου https://fykrandevou.eopyy.gov.gr/.

Στην οθόνη επιλέγει την είσοδο στην εφαρμογή με τη χρήση των κωδικών TAXISnet και, αφού πατήσει «εξουσιοδότηση», συμπληρώνει τον ΑΜΚΑ του ώστε να γίνει η ταυτοποίησή του. Μετά την επιτυχή είσοδό του στην εφαρμογή ο δικαιούχος μπορεί να καταχωρίσει ένα νέο αίτημα από την επιλογή «νέο αίτημα», όπου καταχωρίζει τον κωδικό της συνταγής στο πλαίσιο που εμφανίζεται και βλέπει το περιεχόμενό της. Στις διαθέσιμες επιλογές του στην οθόνη είναι το ιδιωτικό φαρμακείο από το οποίο επιθυμεί να παραλάβει το φάρμακό του.

Δείτε επίσης: «Νικήτρια» η Ελλάδα στη σύγκριση με Ολλανδία και Βέλγιο σχετικά με τα κρούσματα και τους θανάτους

Πολλαπλά κριτήρια (επωνυμία, πόλη, νομός, επιλογή από χάρτη) βοηθούν στην αναζήτηση του ιδιωτικού φαρμακείου, του οποίου επιλέγει την επωνυμία. Στη συνέχεια ο ασφαλισμένος μπορεί να καταχωρίσει στο σύστημα συνοδευτικά σχόλια και να επιλέξει την αποστολή ενημερωτικού e-mail για την εξέλιξη του αιτήματος. Για την ολοκλήρωση της καταχώρισης του αιτήματος επιλέγει «υποβολή αιτήματος».

Ο δικαιούχος ενημερώνεται μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την παραλαβή του φαρμάκου του. Αν ο ασφαλισμένος επιθυμεί να συνεχίσει να εκτελεί τις συνταγές του μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, δεν θα ακολουθήσει την παραπάνω διαδικασία.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ