Αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση: «Βάλτε επιτέλους ένα τέλος στην παράνομη δράση των εισπρακτικών»

Must Read

Απτόητες συνεχίζουν οι εισπρακτικές εταιρείες τις οχλήσεις δανειοληπτών για ληξιπρόθεσμες οφειλές, παρά το γεγονός ότι οι επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού έχουν λυγίσει τα ελληνικά νοικοκυριά.

Μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό φέρει ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τις έχει αφήσει να αλωνίζουν. Ενώ αρχικά είχε διαμηνύσει ότι θα βάλει λουκέτο στις εισπρακτικές εταιρίες, τελικά υπαναχώρησε και θέσπισε μέτρα περιορισμού της δράσης τους.

Τα εν λόγω μέτρα δεν έχουν, ουσιαστικά, κανένα αποτέλεσμα, αν κρίνει κανείς από το πλήθος καταγγελιών πολιτών για οχλήσεις. Υπάλληλοι των εισπρακτικών καλούν τους δανειολήπτες και τους ρωτούν αν εντάσσονται στους ΚΑΔ που προστατεύονται από τα μέτρα της κυβέρνησης. Αν κάποιος απαντήσει ότι δεν υπάγεται, τότε τον ενημερώνουν ότι τα μέτρα αφορούν πολίτες που οι δουλειές ή οι επιχειρήσεις τους έχουν πληγεί από την πανδημία και τους ζητούν να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Έστω και τώρα, η κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει και να βάλει ένα τέλος σε αυτή την παρωδία, θεσμοθετώντας την αναστολή της λειτουργίας των εισπρακτικών εταιριών, για όσο διαρκεί η κρίση.

Το ζήτημα έθεσαν και 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας ότι οι εισπρακτικές εταιρίες συνεχίζουν οχλήσεις στους δανειολήπτες προκειμένου να καταβάλουν προκαταβολές για επαναρρύθμιση στα δάνειά τους.

Καλούν την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την προστασία των δανειοληπτών από τις ενέργειες των εισπρακτικών εταιριών, σημειώνοντας πως η περίοδος που διανύουμε μέχρι και την οριστική υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης, δεν πρέπει να αποτελέσει αιτία για να βρεθούν οι οφειλέτες σε ακόμα δυσμενέστερη θέση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This